(16/02/2020) Alt Gaià

Dificultat: Mitjana
Hora concentració: 7.00 h (Pàrquing Mañé i Flaquer de Torredembarra)
Hora sortida i lloc de sortida: 7.10 h
Pararem a Sarral per fer un cafè.
Punt i hora d’inici: Pontils (Conca de Barberà) Carrer Freginals.
Coordenades: 41.477656, 1.388160
https://goo.gl/maps/7xhJMDLTBzCAXWBH8
Hora: 8.45 h.

Durada: 6.30 h aprox. (Inclou àpats)
Circular:
Itinerari previst: Ruta antihorària amb inici al poble de Pontils direcció nord fent un primer tram de carretera i seguint el GR-7, remuntarem el riu Gaià que hem de travessar en dues ocasions, fins al Mas de les Planes i el Molí de Baix per arribar al petit nucli de Sant Gallard, d’allí seguirem fins les restes del Molí Vell, el Molí del Sol i el Molí del Petronillo (antics molins fariners). Continuarem la ruta passant per uns camps al costat del Molí de la Torre fins trobar-nos amb l’aqüeducte del riu Gaià a les afores de Santa Coloma de Queralt. Continuarem cap a ponent en direcció de l’església de Santa Maria de Bell-lloc (S.XIII-XIV) també a Santa Coloma de Queralt i començarem el camí de tornada que ens portarà fins l’església romànica de Sant Salvador de Figuerola (S.XII). Seguirem els camins vora camps i granges passant per Guialmons. Un xic més al sud seguirem el curs del Torrent de Biure per un tram per pista asfaltada, que en deixar-la més endavant, haurem de travessar el torrent un parell de cops, tot seguint-lo avall fins la Resclosa de Pontils gairebé al final de la nostra ruta.
A tenir en compte que fins la setmana anterior, que sabrem els cabdals dels rius i torrents que s’han de travessar fins a quatre o més ocasions, podem fer un canvi de darrera hora en el cas que el cabdal sigui massa gran. De la mateixa manera, és possible que ens haguem de descalçar per creuar.

Distància: 19 km aprox.
Desnivell: 240 m aprox.
Alçada màxima: 728 m
Material necessari: Calçat adequat (bamba de muntanya o bota), sabata d’aigua per travessar rius, tovalloleta de microfibra, roba adequada i d’abric (samarreta transpirable, polar, impermeable, guants, paravents…), gorra/barret, ulleres de sol, crema solar, etc… i com a material opcional: bastons de trekking.
Menjar: Esmorzar, dinar, ganyips i aigua.
100 Cims: No
On/Com apuntar-se: Divendres de 18:00h. a 20:00h, al nostre local al Poliesportiu de Torredembarra, edifici Piscina, pujant les escales just abans del bar.
O bé per mail: excursionista@outlook.com
Tancament inscripció: Per correu electrònic el dimecres 12 de febrer i presencialment al club el divendres 14 de febrer.
Transport: Cotxe propi (per abaratir costos, el club s’encarregarà de distribuir als participants d’acord els cotxes disponibles).
Tipus llicència: A

Preu sortida: Els socis no federats 5 € de l’assegurança temporal.
Els que no sigueu socis 5 €, més els 5 € d’assegurança temporal.

Fer l’ingrés al següent Número de Compte: ES46 3025 0023 3914 0004 0345

Vocal: Sílvia Argilaga i Toni Martí.

DIFICULTAT:
FÀCIL: No hi ha cap pas tècnic. No supera els 1000 metres de desnivell.
MITJANA: Pot haver algun pas tècnic (grimpades, pas equipat… ) i/o el tipus de terreny té certa dificultat (tartera, cresta, glacera, exposició…) Pot superar o no els 1000 metres de desnivell.
ALTA: Hi ha passos tècnics (grimpades, pas equipat…) i/o dificultat en terreny (tartera, cresta, glacera, exposició…) Supera els 1000 metres de desnivell.

Deja una respuesta

Introduce tus datos o haz clic en un icono para iniciar sesión:

Logo de WordPress.com

Estás comentando usando tu cuenta de WordPress.com. Salir /  Cambiar )

Foto de Facebook

Estás comentando usando tu cuenta de Facebook. Salir /  Cambiar )

Conectando a %s