(09/02/2020) Pantà de Foix (Nivell Fàcil)

Dificultat: Fàcil (Iniciació)
Hora concentració: 8:00 (Pàrquing Mañé i Flaquer)
Hora sortida: 8:15 h
Punt Inici: Castellet
Durada: 3 h 30 min (aprox.) (Sense parades)
Circular:
Itinerari previst: Ruta circular que s’inicia i acaba a Castellet. Deixem el cotxe i ens enfilem per un caminet que passa per sobre de la pedrera, travessa el poble i ens deixa al peu del Castellet, a la plaça de l’Ajuntament, i que és un magnífic mirador sobre el Pantà de Foix. Pugem fins a l’església, on també podrem gaudir de les vistes sobre el pantà. Desprès el camí davalla per darrera l’església. Trobem marques blanques i vermelles de GR. El camí s’endinsa per la Serra Mala i s’enfila pel marge dret del fondo del Perot fins al Roquedar del Plànol i la casa enrunada de Cal Balaguer. Segueix en direcció a cal Cremat, però a mig camí agafa una pista que ja va baixant altre cop cap al pantà. Aquest serà el punt més alt de tot el recorregut. La pista voreja el turonet de Els Gegants. Ara seguim marques blanques i grogues. Tot baixant anem a parar a un bonic aqüeducte que portava les aigües cap al poble. Agafem un camí que en un parell de giragonses remunta al nivell de l’embassament. Passem pel costat d’una borda en runes i anem a parar al passadís que hi ha a sobre el mur de la pressa. Anem voltant el pantà per un camí que passa a tocar de l’aigua, però no t’hi pots acostar perquè tot està empantanat. Sortim a la carretera que en uns 600 m ens porta de nou a Castellet.
Distància: 12,5 km aprox.
Desnivell: 350 m aprox.
Alçada màxima: 280 m
Material necessari: Bambes de muntanya i bastons (opcionals).
Menjar: Alguna cosa per picar i aigua.
100 Cims: No
On/Com apuntar-se: Divendres de 18:00h. a 20:00h, al nostre local al Poliesportiu de Torredembarra, edifici Piscina, pujant les escales just abans del bar.
O bé per mail: excursionista@outlook.com
Tancament inscripció: Per correu, dimecres 5 de febrer. Presencialment, el divendres 7 de febrer de 18 a 20 h.
Transport: Cotxe propi (per abaratir costos, el club s’encarregarà de distribuir als participants d’acord els cotxes disponibles)
Tipus llicència: A

Observacions: Els temps són sempre aproximats, poden variar en funció de la climatologia, de l’estat de la neu i de la condició física i nombre de participants. La ruta també podrà ser susceptible de modificacions, en funció de la climatologia i de l’estat del terreny. Serà sempre el responsable de la sortida qui prendrà dites decisions.

Preu sortida: Els socis no federats 5 € de l’assegurança temporal.
Els que no sigueu socis 5 €, més els 5 € d’assegurança temporal.

Fer l’ingrés al següent Número de Compte: ES46 3025 0023 3914 0004 0345


Vocal: Juan López

DIFICULTAT:
FÀCIL: No hi ha cap pas tècnic. No supera els 1000 metres de desnivell.
MITJANA: Pot haver algun pas tècnic (grimpades, pas equipat… ) i/o el tipus de terreny té certa dificultat (tartera, cresta, glacera, exposició…) Pot superar o no els 1000 metres de desnivell.
ALTA: Hi ha passos tècnics (grimpades, pas equipat…) i/o dificultat en terreny (tartera, cresta, glacera, exposició…) Supera els 1000 metres de desnivell.

PLA D’EMERGÈNCIA: Establir el protocol de P.A.S. (Protegir, Avisar i Socórrer) Avisar a algun membre de la Junta que en cas de necessitat telefonarà al 112. Seguir les indicacions de les autoritats competents. MESURES CIVIQUES I MEDIAMBIENTALS: Comporteu-vos de manera cívica amb la natura, la resta de participants, els responsables de l’activitat, el patrimoni privat i públic per on passi el recorregut de l’activitat. No tireu deixalles, emporteu-vosles a casa. La Junta :Tots els canvis en l’itinerari, l’horari o en l’organització de la sortida són responsabilitat exclusiva dels membres de la Junta que hauran de prendre les mesures que creguin oportunes pel bon desenvolupament de l’activitat. Els participants Assumeixen que per les característiques pròpies d’aquest tipus d’activitat, i per estar realitzades en un entorn natural, entenen que no poden estar exemptes de cert risc. De la mateixa manera declaren trobar-se en condicions psíquiques – físiques adequades per la practica de l’activitat a la que s’inscriuen, i es comprometen a seguir les instruccions rebudes de la/les persones que dirigeixen l’activitat. Els menors d’edat han d’anar acompanyats per pares, tutors o adults degudament autoritzats, i omplir la fitxa oportuna. L’activitat està coberta per una assegurança de RC però tanmateix és obligatori per a tots els assistents disposar de llicència anual de la FEEC en vigor o assegurança temporal que cal demanar als responsables de la sortida abans de l’inici d’aquesta.

Deja una respuesta

Introduce tus datos o haz clic en un icono para iniciar sesión:

Logo de WordPress.com

Estás comentando usando tu cuenta de WordPress.com. Salir /  Cambiar )

Imagen de Twitter

Estás comentando usando tu cuenta de Twitter. Salir /  Cambiar )

Foto de Facebook

Estás comentando usando tu cuenta de Facebook. Salir /  Cambiar )

Conectando a %s