Pantà de Sau – Tavertet – Puig de la Força

Dia: Dissabte 9 de Febrer

Dificultat: Mitjana

Hora concentració: 6:45

Hora sortida i lloc sortida: 7:00 Pàrquing Mañe i Flaquer

Punt Inici: Club Nàutic Vic-Sau

Durada: 5 h més parades

Circular:

Itinerari previst: Àrea esplai Pantà de Sau – Escalar de les Baumes – Salt del Molí Bernat – La Miradora – Tavertet – Pla de Castell – Puig de la Força – Àrea esplai Pantà de Sau

Distancia: 13 km

Desnivell: 1.100 m positius

Alçada Màxima:  850 m

Material necessari: Calçat adequat (bamba de muntanya o bota), roba adequada (samarreta

transpirable, polar, impermeable…), gorra, ulleres de sol, crema solar, etc…

Material Opcional: Bastons

Menjar: Esmorzar, dinar i aigua

100 Cims: Si (Puig de la Força (739 m))

On/Com apuntar-se: Divendres de 18:00h. a 20:00h. al nostre local al Poliesportiu de Torredembarra, Edifici Piscina, pujant les escales just abans del Bar.

O bé per mail: excursionista@outlook.com

Tancament inscripció: Fins Dimecres 6 de Febrer per Mail o bé Divendres 8 Presencialment al Club

Transport: Cotxe propi (per abaratir costos, el club s’encarregarà de distribuir als participants d’acord els cotxes disponibles)

Tipus llicencia: A

Preu sortida: Els socis no federats 5€ de l’assegurança temporal

                         Els que no sigueu socis 5€, més els 5 d’assegurança temporal

Descripció: Sortirem de l’Àrea d’esplai del Pantà de Sau, al costat del Club Nàutic de Vic-Sau, i seguint la riba del pantà (On podrem veure la punta del campanar de Sau) ens dirigirem cap a la Riera de Baià, on comença l’ascensió cap als Cingles de Perereda. D’aquí el sender segueix, tot gaudint de magnífiques i aèries vistes, cap el Escalar de les Baumes. De camí cap els Cingles de les Baumes haurem de grimpar per 2 escales verticals encastades a la cinglera. El camí tornarà a pujar camí de les Baumes, sent el punt més crític per les persones amb vertigen, fins arribar al Pujant de La Cleda, on canviarem de cinglera i podrem contemplar el Salt del Molí Bernat. On si baixa molta aigua la ruta passa per dintre la cinglera i l’aigua cau per davant dels senderistes. Un cop arribem al cim ens acostarem a La Miradora per gaudir de les vistes del Collsacabra. D’aquí ens dirigirem al bonic, i turístic, poble de Tavertet. De Tavertet ens dirigirem cap el Pla de Castell i cap al seu mirador, des d’on s’observen unes vistes inoblidables del Pantà de Sau, del Riu Ter arribant a Susqueda, del Puig de la Força i de la Plana de Vic. Des del mirador baixarem, per tornar a pujar una mica fins al cim del Puig de la Força i gaudir de les vistes dels seus 2 miradors. Del Puig de la Força ja ens dirigirem cap a l’Àrea d’esplai del Pantà de Sau, punt d’inici del nostre recorregut.

Vocal: Albert Roig

DIFICULTAT:

FÀCIL: No hi ha cap pas tècnic. No supera els 1000 metres de desnivell.

MITJANA: Pot haver algun pas tècnic (grimpades, pas equipat… ) i/o el tipus de terreny té certa dificultat (tartera, cresta, glacera, exposició…) Pot superar o no els 1000 metres de desnivell.

ALTA: Hi ha passos tècnics (grimpades, pas equipat…) i/o dificultat en terreny (tartera, cresta, glacera, exposició…) Supera els 1000 metres de desnivell.

PLA D’EMERGÈNCIA: Establir el protocol de P.A.S. (Protegir, Avisar i Socórrer) Avisar a algun membre de la Junta que en cas de necessitat telefonarà al 112. Seguir les indicacions de les autoritats competents. MESURES CIVIQUES I MEDIAMBIENTALS: Comporteu-vos de manera cívica amb la natura, la resta de participants, els responsables de l’activitat, el patrimoni privat i públic per on passi el recorregut de l’activitat. No tireu deixalles, emporteu-vos-les a casa.
La Junta :Tots els canvis en l’itinerari, l’horari o en l’organització de la sortida són responsabilitat exclusiva dels membres de la Junta que hauran de prendre les mesures que creguin oportunes pel bon desenvolupament de l’activitat. Els participants Assumeixen que per les característiques pròpies d’aquest tipus d’activitat, i per estar realitzades en un entorn natural, entenen que no poden estar exemptes de cert risc. De la mateixa manera declaren trobar-se en condicions psíquiques – físiques adequades per la practica de l’activitat a la que s’inscriuen, i es comprometen a seguir les instruccions rebudes de la/les persones que dirigeixen l’activitat. Els menors d’edat han d’anar acompanyats per pares, tutors o adults degudament autoritzats, i omplir la fitxa oportuna.
L’activitat està coberta per una assegurança de RC però tanmateix és obligatori per a tots els assistents disposar de llicència anual de la FEEC en vigor o assegurança temporal que cal demanar als responsables de la sortida abans de l’inici d’aquesta.

Deja una respuesta

Introduce tus datos o haz clic en un icono para iniciar sesión:

Logo de WordPress.com

Estás comentando usando tu cuenta de WordPress.com. Salir /  Cambiar )

Foto de Facebook

Estás comentando usando tu cuenta de Facebook. Salir /  Cambiar )

Conectando a %s