Puigsacalm (100 Cims Essencial) pels ganxos Nous i Vells

Dia: Diumenge 10 de Novembre

Dificultat: Mitjana

Hora concentració: 6:15h

Hora sortida i lloc sortida: 6:30h Pàrquing Mañe i Flaquer

Punt Inici: 9h a Joanetes

Durada: 6h amb parades

Circular:

Itinerari previst: de Joanetes al desviament on hi ha la pedra amb la indicació “El Barret”/ de la pedra El Barret a dalt del Barret (campana- Ganxos nous)/ d’el Barret al Puigsacalm/ Del Puigsacalm al Puig dels Llops/del Puig dels Llops a l’inici del camí dels Ganxos vells/ De l’inici del camí dels Ganxos Vells a la pedra d’El Barret i arribada a Joanetes.

Desnivell: 1100 aprox

Alçada Màxima: 1506m

Material necessari: Calçat adequat (bamba de muntanya o bota), roba adequada (samarreta

transpirable, polar, impermeable…), guants amb els dits foradats, ulleres de sol, crema solar, etc…

Material Opcional: Bastons i casc

Menjar: Pararem a fer un cafè algun bar, esmorzar, dinar, ganyips i aigua

100 Cims: SÍ Essencial

On/Com apuntar-se: Divendres de 18:00h. a 20:00h. al nostre local al Poliesportiu de Torredembarra, Edifici Piscina, pujant les escales just abans del Bar.

O bé per mail: excursionista@outlook.com

Tancament inscripció: El dimecres 06-11-2019 via e-mail o el divendres 08-11-2019 al local.

Transport: Cotxe propi (per abaratir costos, el club s’encarregarà de distribuir als participants d’acord els cotxes disponibles)

Tipus llicencia: A

Observacions:

Preu sortida: Els socis no federats 5€ de l’assegurança temporal

                         Els que no sigueu socis 5€, més els 5 d’assegurança temporal

                         Fer l’ingrés al següent Número de Compte: ES84 0081-0321-5500-0140-0448

Descripció: Sortirem de Joanetes.

Per arribar al lloc de sortida, agafarem la carretera GIV-5273 que va de la Vall d’en Bas al Coll de Bracons. De seguida trobarem un indicador a la dreta per anar a Joanates, però nosaltres seguirem carretera amunt fins trobar una altra indicació també cap a Joanates.

Anirem per un camí que surt a la dreta de la casa. Hi ha una indicació per anar a Sta. Magdalena pel Barret. Pujarem per aquest camí.

Trobem una altra indicació per anar a Sta. Magdalena. Passarem la tanca de filat entre els pals de fusta i seguirem el camí seguint les marques de pintura de color groc.

Al cap d’una mica ja veurem on haurem de pujar: una antena de comunicacions. A la seva dreta veiem una canal que és per on  pujarem. Seguim el camí amunt trobem una desviació on hi ha una pedra gran amb la indicació El Barret. Aquí tirarem cap a la dreta. La tornada la farem pel camí de l’esquerra.

De seguida ja trobem el primer pas equipat: una petita passarel·la amb una barra de ferro que farà de barana.

Tot seguit trobem una placa d’agraïment a l’equipador del camí i poc després una altra passarel·la amb una barana. I aquí ja comença la pujada amb els ganxos i barres de ferro.

Arribarem a un collet, on trobem la Canal Fosca a la nostra Esquerra. Si tirem una mica cap a la dreta arribarem al Barret, on podrem tocar la campana. Pugem per la canal esquerra on també trobem ganxos i ferros que ens ajuden a pujar. En acabar de pujar haurem de passar una porteta de fusta. A la nostra dreta ens queda Sta. Magdalena que es veu perfectament. Nosaltres girem a l’esquerra, cap a la torre de comunicacions.

Aquí podem seguir pel camí que hi ha passada la tanca de ferro o seguir la tanca cap amunt per pujar al turonet que tenim al davant on podrem gaudir d’unes bones vistes.

Dalt del turonet girem a l’esquerra per anar baixant, mig crestejant, i anar a buscar el camí que havíem d’haver agafat.

Una vegada trobat el camí anem capa  ala dreta. Trobem de seguida una desviació a l’esquerra per on hi ha un cartell de fusta amb la indicació dels Ganxos Vells. Per aquí farem la tornada.

De moment, continuem pel camí que anàvem i trobem una altra desviació amb un pal indicatiu. A l’esquerra

 pel Pas dels Burros, a la dreta pel Puig dels Llops.

Anem cap a la dreta seguint el camí marcat amb fites. Pujarem per alguna grapa, passarem per un tramo n hi ha una cadena com a passamà, i ens desviarem a l’esquerra amunt per arribar-nos a un collet on tindrem a l’esquerra el Puig dels Llops, on anirem de tornada.

Seguim el camí endavant i començarem a pujar una mica cap a l’esquerra, sempre seguint el camí, per arribar-nos al Puigsacalm. Des d’aquí podrem gaudir d’unes bones vistes.

Tornarem pel mateix camí per arribar-nos al Puig dels Llops. Seguirem baixant pel mateix camí fins arribar al desviament on hi ha la indicació de Ganxos Vells. Baixem per aquest camí. La baixada és força pronunciada on trobem alguna grapa. Al cap d’una mica trobem unes grapes i una corda que ens ajudaran a continuar baixant. Més endavant, continuem trobant-nos amb més grapes i ferros per ajudar-nos  a baixar.

El segon tram està equipat amb una cadena que baixa entre els arbres i que acaba amb unes grapes. Trobem un altre tram de cadena, ara amb la roca més desembarassada i finalment l’últim tram de grapes, ferros i graons picats a la roca.

Continuarem baixant una mica més i el camí girarà cap a l’esquerra per anar planejant i arribar a la desviació on hi ha la roca amb la indicació de El Barret. A partir d’aquí hem d’anar seguint el camí que hem fet de pujada per arribar de nou al cotxe.

Vocal: Gemma Barrabeig

DIFICULTAT:

BAIXA: No hi ha cap pas tècnic. No supera els 1000 metres de desnivell.

MITJANA: Pot haver algun pas tècnic (grimpades, pas equipat… ) i/o el tipus de terreny té certa dificultat (tartera, cresta, glacera, exposició…) Pot superar o no els 1000 metres de desnivell.

ALTA: Hi ha passos tècnics (grimpades, pas equipat…) i/o dificultat en terreny (tartera, cresta, glacera, exposició…) Supera els 1000 metres de desnivell.

MOLT ALTA: Activitats que per la seva dificultat tècnica són només aptes per gent amb molta experiència en muntanya, el vocal tindrà la capacitat de decidir quines persones són aptes per poder fer l’activitat proposada.

PLA D’EMERGÈNCIA: Establir el protocol de P.A.S. (Protegir, Avisar i Socórrer) Avisar a algun membre de la Junta que en cas de necessitat telefonarà al 112. Seguir les indicacions de les autoritats competents. MESURES CIVIQUES I MEDIAMBIENTALS: Comporteu-vos de manera cívica amb la natura, la resta de participants, els responsables de l’activitat, el patrimoni privat i públic per on passi el recorregut de l’activitat. No tireu deixalles, emporteu-vos-les a casa.
La Junta :Tots els canvis en l’itinerari, l’horari o en l’organització de la sortida són responsabilitat exclusiva dels membres de la Junta que hauran de prendre les mesures que creguin oportunes pel bon desenvolupament de l’activitat. Els participants Assumeixen que per les característiques pròpies d’aquest tipus d’activitat, i per estar realitzades en un entorn natural, entenen que no poden estar exemptes de cert risc. De la mateixa manera declaren trobar-se en condicions psíquiques – físiques adequades per la practica de l’activitat a la que s’inscriuen, i es comprometen a seguir les instruccions rebudes de la/les persones que dirigeixen l’activitat.   Els menors d’edat han d’anar acompanyats per pares, tutors o adults degudament autoritzats, i omplir la fitxa oportuna.
L’activitat està coberta per una assegurança de RC però tanmateix és obligatori per a tots els assistents disposar de llicència anual de la FEEC en vigor o assegurança temporal que cal demanar als responsables de la sortida abans de l’inici d’aquesta.

Deja una respuesta

Introduce tus datos o haz clic en un icono para iniciar sesión:

Logo de WordPress.com

Estás comentando usando tu cuenta de WordPress.com. Salir /  Cambiar )

Imagen de Twitter

Estás comentando usando tu cuenta de Twitter. Salir /  Cambiar )

Foto de Facebook

Estás comentando usando tu cuenta de Facebook. Salir /  Cambiar )

Conectando a %s