Puig de Bassegoda

Dia: 19-10-19

Dificultat: Mitjana

Hora concentració: 6:15

Hora sortida i lloc sortida: 6:30 Pàrquing Mañe i Flaquer

Punt Inici: Sadernes

Durada: 8 h i mitja

Circular:

Itinerari previst: Sadernes – Sant Aniol d’Aguja – Coll Roig- Coll de Principi – Puig de Bassegoda – Mare de Déu de les Agulles – Sant Feliu de Riu – Sadernes

Distancia: 21 km

Desnivell: 1.350 m positius

Alçada Màxima:  1.373 m

Material necessari: Calçat adequat (bamba de muntanya o bota), roba adequada (samarreta transpirable, polar, impermeable…), gorra, ulleres de sol, crema solar, etc…

Material Opcional: Bastons

Menjar: Esmorzar, dinar i aigua

100 Cims: Si

On/Com apuntar-se: Divendres de 18:00h. a 20:00h. al nostre local al Poliesportiu de Torredembarra, Edifici Piscina, pujant les escales just abans del Bar.

O bé per mail: excursionista@outlook.com

Tancament inscripció: Dimecres 16 d’Octubre

Transport: Cotxe propi (per abaratir costos, el club s’encarregarà de distribuir als participants d’acord els cotxes disponibles)

Tipus llicencia: A

Preu sortida: Els socis no federats 5€ de l’assegurança temporal

                         Els que no sigueu socis 5€, més els 5 d’assegurança temporal

Descripció: L’excursió és llarga i trencacames però el paisatge fa que valgui molt la pena, a més pujarem a un dels cims més emblemàtics de l’Alta Garrotxa com és el Bassegoda (Junt amb el Mont i el Comanegra). Deixarem el cotxe a un dels aparcaments del Espai Natural de l’Alta Garrotxa i començarem a caminar per la pista que va paral·lela a la Riera de Sant Aniol. Anirem pujant en direcció a Sant Aniol seguint la riera, que haurem de travessar tres vegades, així que és recomana portar un calçat adequat per si acabem de peus a l’aigua. Trobarem un parell de ponts penjants abans de arribar finalment a Sant Aniol d’Aguja. Ara toca desfer un petit tram de camí, fins al Coll del Molí de Sant Aniol. Aquí comença l’ascensió al Bassegoda pel mig d’una fantàstica fageda. La pujada serà dura fins arribar al Coll Roig on és suavitzarà una mica. Però un cop arribem a les restes del Mas de Principi la pujada és torna a  endurir fins al Coll de Principi. Ja només resta l’últim tram de pujada amb grimpada inclosa. 2 trams de cadenes i alguna grapa ens ajudaran a assolir el cim, on gaudirem de vistes excepcionals en totes direccions; Puigmal Canigó, Montseny… Desfarem l’últim tram de cadenes i grapes per dirigir-nos cap al Collet de Santa Maria i d’aquí a l’església romànica de la Mare de Déu de les Agulles. Primer un sender i despès una pista ens portarà a una plana on hi ha diversos masos. Continuarem per visitar una altre església romànica. La de Sant Feliu del Riu. Des de aquí un corriol ens deixarà a la pista de inici.

Porteu una bona provisió d’aigua ja que la sortida és llarga.

Vocal: Albert Roig

DIFICULTAT:

INICIACIÓ: Activitats sense cap mena de dificultat tècnica i física.

BAIXA: No hi ha cap pas tècnic. No supera els 1000 metres de desnivell.

MITJANA: Pot haver algun pas tècnic (grimpades, pas equipat… ) i/o el tipus de terreny té certa dificultat (tartera, cresta, glacera, exposició…) Pot superar o no els 1000 metres de desnivell.

ALTA: Hi ha passos tècnics (grimpades, pas equipat…) i/o dificultat en terreny (tartera, cresta, glacera, exposició…) Supera els 1000 metres de desnivell.

MOLT ALTA: Activitats que per la seva dificultat tècnica són només aptes per gent amb molta experiència en muntanya, el vocal tindrà la capacitat de decidir quines persones són aptes per poder fer l’activitat proposada.

PLA D’EMERGÈNCIA: Establir el protocol de P.A.S. (Protegir, Avisar i Socórrer) Avisar a algun membre de la Junta que en cas de necessitat telefonarà al 112. Seguir les indicacions de les autoritats competents. MESURES CIVIQUES I MEDIAMBIENTALS: Comporteu-vos de manera cívica amb la natura, la resta de participants, els responsables de l’activitat, el patrimoni privat i públic per on passi el recorregut de l’activitat. No tireu deixalles, emporteu-vos-les a casa.
La Junta :Tots els canvis en l’itinerari, l’horari o en l’organització de la sortida són responsabilitat exclusiva dels membres de la Junta que hauran de prendre les mesures que creguin oportunes pel bon desenvolupament de l’activitat. Els participants Assumeixen que per les característiques pròpies d’aquest tipus d’activitat, i per estar realitzades en un entorn natural, entenen que no poden estar exemptes de cert risc. De la mateixa manera declaren trobar-se en condicions psíquiques – físiques adequades per la practica de l’activitat a la que s’inscriuen, i es comprometen a seguir les instruccions rebudes de la/les persones que dirigeixen l’activitat. Els menors d’edat han d’anar acompanyats per pares, tutors o adults degudament autoritzats, i omplir la fitxa oportuna.
L’activitat està coberta per una assegurança de RC però tanmateix és obligatori per a tots els assistents disposar de llicència anual de la FEEC en vigor o assegurança temporal que cal demanar als responsables de la sortida abans de l’inici d’aquesta.

Deja una respuesta

Introduce tus datos o haz clic en un icono para iniciar sesión:

Logo de WordPress.com

Estás comentando usando tu cuenta de WordPress.com. Salir /  Cambiar )

Foto de Facebook

Estás comentando usando tu cuenta de Facebook. Salir /  Cambiar )

Conectando a %s