Serra Carbonària- La Cogulla (100 cims)

Dia: 21 d’Octubre del 2018

Dificultat:  Fàcil

Hora concentració: 7:15 h

Hora sortida i lloc sortida: 7:30 h- Pàrking Mañé i Flaquer

Punt Inici: Prenafeta.

Durada: Mig dia (5 hores amb parades)

Circular:

Itinerari previst:  Prenafeta- Carena Serra Carbonària- La Cogulla (100 cims)-Poble de Miramar-L’alzina Grossa- Coll de Prenafeta- Castell de Prenafeta- Poble de Prenafeta.

Distancia: 12 km

Desnivell: 610 m

Alçada Màxima: 789 (La Cogulla, Alt Camp 100 cims)

Material necessari: Calçat adequat (bamba de muntanya o bota), roba adequada (samarreta
transpirable, polar, impermeable…), gorra, ulleres de sol, crema solar, etc

Material Opcional:  Bastons de trekking

Menjar:  Esmorzar, i aigua

100 Cims:

On/Com apuntar-se: Divendres de 18:00h. a 20:00h. al nostre local al Poliesportiu de Torredembarra, Edifici Piscina, pujant les escales just abans del Bar.

O bé per mail: excursionista@outlook.com

Tancament inscripció: divendres 19 d’octubre a les 20 H.

Transport: Cotxe propi (per abaratir costos, el club s’encarregarà de distribuir als participants d’acord els cotxes disponibles)

Tipus llicencia:  A

 

Observacions:

 

Preu sortida: Els socis no federats 5€ de l’assegurança temporal

Els que no sigueu socis 5€, més els 5 d’assegurança temporal

 

Descripció: Arribarem a Prenafeta per la TV-2421 i deixarem els cotxes quan s’acaba la carretera.  Seguirem les indicacions de GR i de Miramar. Pujarem fins a creuar el GR 7. Agafarem la variant GR 7-8 que duu a Lilla. Pujarem fins a la cruïlla que duu al castell de Prenafeta  que deixarem a mà esquerra i agafarem poc després a mà dreta un camí marcat amb fites que ens durà a la pista que va de Miramar a Figuerola del Camp. El camí puja suaument entre boscos i ens pujarà fins a la carena de la Serra Carbonària. Carenarem entre les comarques de l’Alt Camp i Conca de Barberà, amb boniques vistes si les condicions de visibilitat i vent ho permeten. Després passarem per sota del  Tossal de la Somorreta (antenes) i seguint el GR 7-8 ens aproximarem i pujarem a la Cogulla (100 cims). Retornarem al Gr 7-8 fins al bonic poble i vistes de Miramar . Seguint el Gr 7-8, en direcció a Figuerola del Campa, arribarem al Coll de Prenafeta per arribar al Castell de Prenafeta ( GR-175, ruta del Cister) i retornar al poble de Prenafeta.

 

Vocal:  Juan López

 

DIFICULTAT:

 

FÀCIL: No hi ha cap pas tècnic. No supera els 1000 metres de desnivell.

MITJANA: Pot haver algun pas tècnic (grimpades, pas equipat… ) i/o el tipus de terreny té certa dificultat (tartera, cresta, glacera, exposició…) Pot superar o no els 1000 metres de desnivell.

ALTA: Hi ha passos tècnics (grimpades, pas equipat…) i/o dificultat en terreny (tartera, cresta, glacera, exposició…) Supera els 1000 metres de desnivell.

PLA D’EMERGÈNCIA: Establir el protocol de P.A.S. (Protegir, Avisar i Socórrer) Avisar a algun membre de la Junta que en cas de necessitat telefonarà al 112. Seguir les indicacions de les autoritats competents.

MESURES CIVIQUES I MEDIAMBIENTALS: Comporteu-vos de manera cívica amb la natura, la resta de participants, els responsables de l’activitat, el patrimoni privat i públic per on passi el recorregut de l’activitat. No tireu deixalles, emporteu-vos-les a casa.

La Junta :Tots els canvis en l’itinerari, l’horari o en l’organització de la sortida són responsabilitat exclusiva dels membres de la Junta que hauran de prendre les mesures que creguin oportunes pel bon desenvolupament de l’activitat.

Els participants Assumeixen que per les característiques pròpies d’aquest tipus d’activitat, i per estar realitzades en un entorn natural, entenen que no poden estar exemptes de cert risc.

De la mateixa manera declaren trobar-se en condicions psíquiques – físiques adequades per la practica de l’activitat a la que s’inscriuen, i es comprometen a seguir les instruccions rebudes de la/les persones que dirigeixen l’activitat.

Els menors d’edat han d’anar acompanyats per pares, tutors o adults degudament autoritzats, i omplir la fitxa oportuna.

L’activitat està coberta per una assegurança de RC però tanmateix és obligatori per a tots els assistents disposar de llicència anual de la FEEC en vigor o assegurança temporal que cal demanar als responsables de la sortida abans de l’inici d’aquesta.

 

 

 

Deja una respuesta

Introduce tus datos o haz clic en un icono para iniciar sesión:

Logo de WordPress.com

Estás comentando usando tu cuenta de WordPress.com. Salir /  Cambiar )

Imagen de Twitter

Estás comentando usando tu cuenta de Twitter. Salir /  Cambiar )

Foto de Facebook

Estás comentando usando tu cuenta de Facebook. Salir /  Cambiar )

Conectando a %s