Un Tomb per Vilaplana

Diumenge 10 de juny 2018

Dificultat: Mitja/Alta

Hora concentració: 6´15h.

Hora sortida i lloc sortida: 6,30h. Pàrquing Mañe i Flaquer

Punt Inici: Pàrquing darrera antic dipòsit d’aigua de Vilaplana

Durada: 6h.

Circular: SÍ

Itinerari previst: Pàrquing Vilaplana, Font del Llop, Font del Roure, Grau del Patacó, Mas de Joan Pau, Maset de les Tosques, Pla de les Tosques, Font de les Creus, Pàrquing Vilaplana.

Distancia: 14 km

Desnivell: 735m positius, 1.400m acumulats.

Alçada Màxima: 1.012 m

Material necessari: Calçat adequat (bamba de muntanya o bota), roba adequada (samarreta

transpirable, polar, impermeable…), gorra, ulleres de sol, crema solar, etc…

Material Opcional: Bastons

Menjar: Esmorzar i aigua

100 Cims: No

On/Com apuntar-se: Divendres de 18:00h. a 20:00h. al nostre local al Poliesportiu de Torredembarra, Edifici Piscina, pujant les escales just abans del Bar.

O bé per mail: excursionista@outlook.com

Tancament inscripció: Divendres 08 de juny

Transport: Cotxe propi.

Tipus llicencia: A

Preu sortida: Els socis no federats 5€ de l’assegurança temporal

Els que no sigueu socis 5€, més els 5 d’assegurança temporal

Descripció: Sortirem del pàrquing situat darrera de l’antic dipòsit d’aigua de Vilaplana, agafarem una sèrie de camins costeruts que ens portaran fins al pal indicador de la Font del Llop, aquí començarem la primera pujadeta del dia, la qual transita per sota bosc i també travessa la T-704 un cop a dalt reagrupament i un traguet d’aigua a qui li calgui, seguirem planejant fins la Font del Llop, ara començarem la segona pujadeta del dia seguint el senderó que ens portarà fins la Font del Roure, aquest comença serpentejant i costerut i amb un pas equipat per ajudar la pujada, un cop superat anirem resseguint el Cingle del Rabacoll el qual deixarem a la nostra dreta i a dalt, el senderó amb pujadetes i baixadetes ens portarà fins creuar el Torrent del Mas, un cop creuat aquest enfilarem de nou amunt serpentejant fins arribar a la Font del Roure on tornarem a fer reagrupament i traguet. Toca la tercera pujadeta el Grau del Patacó, aquest és curt, però molt bonic, ja que fem un tros que passa per sota de la Via Ferrada del Patacó des de on podrem veure els ponts tibetants de la Via. Quan siguem a dalt planejarem uns 200 metres fins arribar a una pista que ens portaria fins el Maset de les Tosques, però en aquest cas nosaltres la deixarem per agafar a mà dreta la quarta i última pujadeta del dia, és l’últim tram de la vertical de Vilaplana ( un tram d’uns 100 metres de desnivell amb una distància d’uns 200 metres i equipat un tros amb corda per fer-nos més fàcil la pujada) la qual ens portarà fins els peus de les antenes o repetidors de la Mussara (objectiu del dia). Ara sí, toca menjar, beure i el que faci falta ja que en arribar a aquest punt hauran passat entre 2’30 i 3 hores des de la sortida. Per fi s’ha acabat la pujada, i ara toca planejar fins al Mas de Joan Pau tot seguint el GR-172, un cop allí començarem una distreta baixadeta pel Grau dels Racons tot passant pel final de la Via del Hospital dels Carlins fins arribar ara sí al Maset de les Tosques, una mica més avall agafarem un trencall que ens portarà al Camí de les Tosques tot passant pel Còdol Gros, un cop al Camí de les Tosques deixarem el camí de la dreta que ens portaria al refugi de la Mussara per anar a l’esquerra i avall fins al Pla de les Tosques, un cop allí continuarem baixant tot creuant el riu de les Tosques fins al pal indicador del Grau de Campanilles que ens portaria amunt fins el poble abandonat de la Mussara, acte seguit continuarem avall fins al lloc de sortida tot passant per la Font de les Creus.

Vocal: Moisès Ramírez.

 

DIFICULTAT:

FÀCIL: No hi ha cap pas tècnic. No supera els 1000 metres de desnivell.

MITJANA: Pot haver algun pas tècnic (grimpades, pas equipat… ) i/o el tipus de terreny té certa dificultat (tartera, cresta, glacera, exposició…) Pot superar o no els 1000 metres de desnivell.

ALTA: Hi ha passos tècnics (grimpades, pas equipat…) i/o dificultat en terreny (tartera, cresta, glacera, exposició…) Supera els 1000 metres de desnivell.

 

PLA D’EMERGÈNCIA: Establir el protocol de P.A.S. (Protegir, Avisar i Socórrer) Avisar a algun membre de la Junta que en cas de necessitat telefonarà al 112. Seguir les indicacions de les autoritats competents.

MESURES CIVIQUES I MEDIAMBIENTALS: Comporteu-vos de manera cívica amb la natura, la resta de participants, els responsables de l’activitat, el patrimoni privat i públic per on passi el recorregut de l’activitat. No tireu deixalles, emporteu-vos-les a casa.

La Junta :Tots els canvis en l’itinerari, l’horari o en l’organització de la sortida són responsabilitat exclusiva dels membres de la Junta que hauran de prendre les mesures que creguin oportunes pel bon desenvolupament de l’activitat.

Els participants Assumeixen que per les característiques pròpies d’aquest tipus d’activitat, i per estar realitzades en un entorn natural, entenen que no poden estar exemptes de cert risc.

De la mateixa manera declaren trobar-se en condicions psíquiques – físiques adequades per la practica de l’activitat a la que s’inscriuen, i es comprometen a seguir les instruccions rebudes de la/les persones que dirigeixen l’activitat.

Els menors d’edat han d’anar acompanyats per pares, tutors o adults degudament autoritzats, i omplir la fitxa oportuna.

L’activitat està coberta per una assegurança de RC però tanmateix és obligatori per a tots els assistents disposar de llicència anual de la FEEC en vigor o assegurança temporal que cal demanar als responsables de la sortida abans de l’inici d’aquesta.

Deja una respuesta

Introduce tus datos o haz clic en un icono para iniciar sesión:

Logo de WordPress.com

Estás comentando usando tu cuenta de WordPress.com. Salir /  Cambiar )

Foto de Facebook

Estás comentando usando tu cuenta de Facebook. Salir /  Cambiar )

Conectando a %s