Puig Sobirà – Canalda

Dia: 6-5-18

Dificultat: Mitjana

Hora concentració: 6:45 h

Hora sortida i lloc sortida:  7:00 h Pàrquing Mañé i Flaquer

Punt Inici: Canalda, Plaça de l’Església (42.1230234,1.5191143).

Durada: 7:00 h (inclou àpats)

Circular:

Itinerari previst: Canalda, Espluga Plana, Cova dels Moros, El Ditet, Ca l’Andreu, Ca la Rita, Bosc de Canalda, Puig Sobirà Oriental, Puig Sobirà Occidental, Tros del Casavella, Els Colls, Balma de Granella, Espluga Plana, Canalda.

Distancia: 12 km

Desnivell: 800 m

Alçada Màxima: 1937 m

Material necessari: Calçat adequat (bamba de muntanya o bota), roba adequada (recomanem pantaló llarg, samarreta transpirable, polar, impermeable…), gorra, ulleres de sol, crema solar, etc…

Material Opcional: Bastons de trekking

Menjar: Esmorzar, Dinar, Ganyips i aigua

100 Cims:

On/Com apuntar-se: Divendres de 18:00h. a 20:00h. al nostre local al Poliesportiu de Torredembarra, Edifici Piscina, pujant les escales just abans del Bar.

O bé per mail: excursionista@outlook.com

Tancament inscripció: 04-05-2018

Transport: Cotxe propi (per abaratir costos, el club s’encarregarà de distribuir als participants d’acord els cotxes disponibles)

Tipus llicencia: A

 

Observacions: Els que no surtin de Torredembarra poden quedar directament a les coordenades del punt d’inici de la ruta a Torrebusqueta (41.4618498,1.5181902).

 

Preu sortida: Els socis no federats 5€ de l’assegurança temporal

Els que no sigueu socis 5€, més els 5 d’assegurança temporal

 

Descripció: Circular antihorària per una de les solanes del Solsonès que conformen el pre-pirineu i els seus fonaments. Passarem de primer per sota el penya-segat que hi ha sota la Roca de Canalda, veient les balmes i els abrics habitats fins fa uns 60 anys. Seguirem amunt, enfilant-nos per damunt de la cinglera fins a trobar el Puig Sobirà, primer l’oriental, però el més alt, i després l’occidental, que forma part dels 100 cims. Baixarem pel vessant nord, més suau que a la pujada, fins a retrobar-nos amb el camí de la pujada a l’Espluga Plana.

 

Vocal: Sílvia Argilaga i Toni Martí

 

DIFICULTAT:

FÀCIL: No hi ha cap pas tècnic. No supera els 1000 metres de desnivell.

MITJANA: Pot haver algun pas tècnic (grimpades, pas equipat… ) i/o el tipus de terreny té certa dificultat (tartera, cresta, glacera, exposició…) Pot superar o no els 1000 metres de desnivell.

ALTA: Hi ha passos tècnics (grimpades, pas equipat…) i/o dificultat en terreny (tartera, cresta, glacera, exposició…) Supera els 1000 metres de desnivell.

 

 

PLA D’EMERGÈNCIA: Establir el protocol de P.A.S. (Protegir, Avisar i Socórrer) Avisar a algun membre de la Junta que en cas de necessitat telefonarà al 112. Seguir les indicacions de les autoritats competents.

MESURES CIVIQUES I MEDIAMBIENTALS: Comporteu-vos de manera cívica amb la natura, la resta de participants, els responsables de l’activitat, el patrimoni privat i públic per on passi el recorregut de l’activitat. No tireu deixalles, emporteu-vos-les a casa.

La Junta :Tots els canvis en l’itinerari, l’horari o en l’organització de la sortida són responsabilitat exclusiva dels membres de la Junta que hauran de prendre les mesures que creguin oportunes pel bon desenvolupament de l’activitat.

Els participants Assumeixen que per les característiques pròpies d’aquest tipus d’activitat, i per estar realitzades en un entorn natural, entenen que no poden estar exemptes de cert risc.

De la mateixa manera declaren trobar-se en condicions psíquiques – físiques adequades per la practica de l’activitat a la que s’inscriuen, i es comprometen a seguir les instruccions rebudes de la/les persones que dirigeixen l’activitat.

 

Els menors d’edat han d’anar acompanyats per pares, tutors o adults degudament autoritzats, i omplir la fitxa oportuna.

L’activitat està coberta per una assegurança de RC però tanmateix és obligatori per a tots els assistents disposar de llicència anual de la FEEC en vigor o assegurança temporal que cal demanar als responsables de la sortida abans de l’inici d’aquesta.

Deja una respuesta

Introduce tus datos o haz clic en un icono para iniciar sesión:

Logo de WordPress.com

Estás comentando usando tu cuenta de WordPress.com. Salir /  Cambiar )

Foto de Facebook

Estás comentando usando tu cuenta de Facebook. Salir /  Cambiar )

Conectando a %s