Itinerari geològic del PNIN de Poblet

EXCURSIÓ 3 de desembre de 2017

Nom ruta: Itinerari geològic del PNIN de Poblet.

Dificultat: Mitjana

Hora concentració: 7:30 h

Hora sortida i lloc sortida: 7:45 h- Pàrking Mañé i Flaquer

Punt Inici: Aparcament Punt informació PNIN de Poblet

Durada: Mig dia (4 hores amb parades)

Circular: SÍ

Itinerari previst: Aparcament Punt informació – Barranc de Castellfollit –Tartera- Pic de les Creus- Antiga explotació de roca granítica -Filó l’Atrevida (mina filoniana de barita ) – Roca Tallada- Mina Tacha (barita i galena)- Aparcament Punt d’informació.

Distancia: 9,2 km

Desnivell: 680 m

Alçada Màxima: 1018

Material necessari: Calçat adequat (bamba de muntanya o bota), roba adequada (samarreta transpirable, polar, impermeable…), gorra, ulleres de sol, crema solar, etc

Material Opcional: Bastons de trekking, frontal.

Menjar: Esmorzar, Ganyips i aigua

100 Cims: NO

On/Com apuntar-se: Divendres de 18:00h. a 20:00h. al nostre local al Poliesportiu de Torredembarra, Edifici Piscina, pujant les escales just abans del Bar.

O bé per mail: excursionista@outlook.com

Tancament inscripció: divendres 1 de desembre a les 20 h.

Transport: Cotxe propi (per abaratir costos, el club s’encarregarà de distribuir als participants d’acord els cotxes disponibles)

Tipus llicencia: A

Observacions: Recorregut fàcil, però entre el km 1, 5 i el km 3,5 del recorregut es pugen 425 m de desnivell. Inclou una empinada tartera de pedres grans que es supera sense gran dificultats.

Preu sortida: Els socis no federats 5€ de l’assegurança temporal

Els que no sigueu socis 5€, més els 5 d’assegurança temporal

Descripció: Des de l’aparcament farem un petit recorregut per pista que deixarem per pujar per una tartera de pedres grans i forta pendent fins a arribar al pic de les Creus amb vistes sobre la Conca. A partir d’aquí anirem baixant pel bosc on trobarem antigues mines de barita i galena amb restes de les explotacions més recents com també l’explotació de canteres per a la fabricació de llombardes.

Vocal: Juan López

6680274

DIFICULTAT:

FÀCIL: No hi ha cap pas tècnic. No supera els 1000 metres de desnivell.

MITJANA: Pot haver algun pas tècnic (grimpades, pas equipat… ) i/o el tipus de terreny té certa dificultat (tartera, cresta, glacera, exposició…) Pot superar o no els 1000 metres de desnivell.

ALTA: Hi ha passos tècnics (grimpades, pas equipat…) i/o dificultat en terreny (tartera, cresta, glacera, exposició…) Supera els 1000 metres de desnivell. DIFICULTAT:

FÀCIL: No hi ha cap pas tècnic. No supera els 1000 metres de desnivell.

MITJANA: Pot haver algun pas tècnic (grimpades, pas equipat… ) i/o el tipus de terreny té certa dificultat (tartera, cresta, glacera, exposició…) Pot superar o no els 1000 metres de desnivell.

ALTA: Hi ha passos tècnics (grimpades, pas equipat…) i/o dificultat en terreny (tartera, cresta, glacera, exposició…) Supera els 1000 metres de desnivell.

PLA D’EMERGÈNCIA: Establir el protocol de P.A.S. (Protegir, Avisar i Socórrer) Avisar a algun membre de la Junta que en cas de necessitat telefonarà al 112. Seguir les indicacions de les autoritats competents. MESURES CIVIQUES I MEDIAMBIENTALS: Comporteu-vos de manera cívica amb la natura, la resta de participants, els responsables de l’activitat, el patrimoni privat i públic per on passi el recorregut de l’activitat. No tireu deixalles, emporteu-vos-les a casa.

La Junta :Tots els canvis en l’itinerari, l’horari o en l’organització de la sortida són responsabilitat exclusiva dels membres de la Junta

que hauran de prendre les mesures que creguin oportunes pel bon desenvolupament de l’activitat.

Els participants Assumeixen que per les característiques pròpies d’aquest tipus d’activitat, i per estar realitzades en un entorn

natural, entenen que no poden estar exemptes de cert risc.

De la mateixa manera declaren trobar-se en condicions psíquiques – físiques adequades per la practica de l’activitat a la que

s’inscriuen, i es comprometen a seguir les instruccions rebudes de la/les persones que dirigeixen l’activitat.

Els menors d’edat han d’anar acompanyats per pares, tutors o adults degudament autoritzats, i omplir la fitxa oportuna.

L’activitat està coberta per una assegurança de RC però tanmateix és obligatori per a tots els assistents disposar de llicència anual de la

FEEC en vigor o assegurança temporal que cal demanar als responsables de la sortida abans de l’inici d’aquesta.

 

Deja una respuesta

Introduce tus datos o haz clic en un icono para iniciar sesión:

Logo de WordPress.com

Estás comentando usando tu cuenta de WordPress.com. Salir /  Cambiar )

Foto de Facebook

Estás comentando usando tu cuenta de Facebook. Salir /  Cambiar )

Conectando a %s