Saldaguda i Serrat del Migdia (Serra de Picancel)

Nom ruta: Saldaguda i Serrat del Migdia (Serra de Picancel)

Dia: 18 de Novembre

Dificultat: Alta

Hora concentració: 6:15

Hora sortida i lloc sortida: 6:30 Pàrquing Mañe i Flaquer

Punt Inici: Vilada (Berguedà)

Durada: 7 h més parades

Circular: SÍ

Itinerari previst: Pont del Climent, Portell de l’Ovellar, Saldaguda (1.168 m), Collet dels Pins, Serrat del Migdia (1.077 m), Collet dels Pins, Canal del Sora, Pantà de la Baells, Pont del Climent

Distancia: 12,6 km

Desnivell: 1.196 m positius

Alçada Màxima: 1.168 m

Material necessari: Calçat adequat (bamba de muntanya o bota), roba adequada (samarreta

transpirable, polar, impermeable…), gorra, ulleres de sol, crema solar, etc…

Material Opcional: Bastons

Menjar: Esmorzar, dinar i aigua

100 Cims: Si

On/Com apuntar-se: Divendres de 18:00h. a 20:00h. al nostre local al Poliesportiu de Torredembarra, Edifici Piscina, pujant les escales just abans del Bar.

O bé per mail: excursionista@outlook.com

Tancament inscripció:

Transport: Cotxe propi (per abaratir costos, el club s’encarregarà de distribuir als participants d’acord els cotxes disponibles)

Tipus llicencia: A

Preu sortida: Els socis no federats 5€ de l’assegurança temporal

Els que no sigueu socis 5€, més els 5 d’assegurança temporal

Descripció: Sortirem del Pla de la Fusta i, travessant el Pont del Climent sobre el Riu Mergançol, seguirem un corriol que tira amunt pel mig d’una raconada selvàtica, cap al Portell de l’Ovellar (Un pas estret tallat entre roques). Des d’aquí el corriol fará baixada fins a desembocar a la clotada principal per on s’escola el rec del Coll del Tell. Serem enmig de la gorja, voltats d’agulles de conglomerat. El corriol, bonic i molt fressat remuntarà el rec en direcció al Coll del Tell. Gran part del recorregut és per una zona força ombrívola i, degut a la humitat, tindrem que parar especial cura de no relliscar. Poc abans d’arribar al Coll del Tell agafarem un trencall a l’esquerra que en uns 20 minuts aproximadament ens ha de dur, als que ho desitgin, fins al cim del Saldaguda. El camí puja amb un fort pendent fins la carena. Un cop allí seguirem la carena per un corriol evident i planer. Més enllà la carena és transforma en una cresta rocosa i arrodonida amb un fort pendent i el camí fins el cim ja no és tant evident. Pot donar sensació de vuit així que no és recomanable per persones amb vertigen. També caldrà tenir en compte que la roca pot esdevenir molt perillosa si està mullada. Estarem al nostre de la serralada de Picancel veient Vilada, els Cingles de Tastanós, el Catllaràs, al fons els Rasos de Peguera i la Serra d’Ensija. A la llunyania apareix el Pedraforca. A la nostra esquena queda el Santuari de la Quar, el Monestir de la Portella i Montserrat.

Tornarem sobre el nostres passos, descendint pel mateix corriol en un fort pendent, però abans de tornar a remuntar en direcció al Portell de l’Ovellar trencarem a l’esquerra i creuarem el curs d’aigua per agafar el camí del trencacames que en un fort pendent ens portarà fins el Collet dels Pins. Al Collet dels Pins, els que ho desitgin, en uns vint minuts aproximadament, podran anar fins el cim del Serrat del Migdia. En el camí cap al cim tindrem que prestar especial atenció a una petita des grimpada. El pas però està equipat amb una corda i no és exposat. També caldrà tenir en compte que la pujada final és per terreny rocós i pot esdevenir perillosa si la roca està mullada. Però les vistes espectaculars des del cim sobre el Pantà de la Baells, Vilada, El Saldaguda… Compensen l’esforç de la petita pujada amb escreix.

Del cim del Serrat del Migdia tornarem al Collet dels Pins pel mateix camí d’anada. Un cop al Collet dels Pins iniciarem el descens de tornada per un corriol, que en un fort i bonic descens per la Canal del Sora, ens ha de dur al final del Pantà de la Baells. Allí girarem a la dreta per, ja planejant, anar a buscar el Pont del Climent i el Pla de la fusta. Punt d’inici de l’excursió.

Vocal: Albert Roig

600_444959434

DIFICULTAT:

FÀCIL: No hi ha cap pas tècnic. No supera els 1000 metres de desnivell.

MITJANA: Pot haver algun pas tècnic (grimpades, pas equipat… ) i/o el tipus de terreny té certa dificultat (tartera, cresta, glacera, exposició…) Pot superar o no els 1000 metres de desnivell.

ALTA: Hi ha passos tècnics (grimpades, pas equipat…) i/o dificultat en terreny (tartera, cresta, glacera, exposició…) Supera els 1000 metres de desnivell.

PLA D’EMERGÈNCIA: Establir el protocol de P.A.S. (Protegir, Avisar i Socórrer) Avisar a algun membre de la Junta que en cas de necessitat telefonarà al 112. Seguir les indicacions de les autoritats competents. MESURES CIVIQUES I MEDIAMBIENTALS: Comporteu-vos de manera cívica amb la natura, la resta de participants, els responsables de l’activitat, el patrimoni privat i públic per on passi el recorregut de l’activitat. No tireu deixalles, emporteu-vos-les a casa.

La Junta :Tots els canvis en l’itinerari, l’horari o en l’organització de la sortida són responsabilitat exclusiva dels membres de la

Junta que hauran de prendre les mesures que creguin oportunes pel bon desenvolupament de l’activitat.

Els participants Assumeixen que per les característiques pròpies d’aquest tipus d’activitat, i per estar realitzades en un entorn

natural, entenen que no poden estar exemptes de cert risc.

De la mateixa manera declaren trobar-se en condicions psíquiques – físiques adequades per la practica de l’activitat a la que

s’inscriuen, i es comprometen a seguir les instruccions rebudes de la/les persones que dirigeixen l’activitat.

Els menors d’edat han d’anar acompanyats per pares, tutors o adults degudament autoritzats, i omplir la fitxa oportuna.

L’activitat està coberta per una assegurança de RC però tanmateix és obligatori per a tots els assistents disposar de llicència

anual de la FEEC en vigor o assegurança temporal que cal demanar als responsables de la sortida abans de l’inici d’aquesta.

Deja una respuesta

Introduce tus datos o haz clic en un icono para iniciar sesión:

Logo de WordPress.com

Estás comentando usando tu cuenta de WordPress.com. Salir /  Cambiar )

Foto de Facebook

Estás comentando usando tu cuenta de Facebook. Salir /  Cambiar )

Conectando a %s