Sortida de Cap de Setmana a Catí

SORTIDA DE CAP DE SETMANA A CATÍ (CASTELLÓ)

Del 30 de Juny al 2 de Juliol del 2017

El poble de Catí és un municipi situat a la comarca de l’Alt Maestrat del País Valencià. El terme de Catí té una extensió de 102,72km² i limita amb els termes de Morella, Xert, Sant Mateu, la Salzadella, Tírig, Albocàsser, Vilar de Canes i Ares del Maestrat. S’ubica just al mig d’una llarga vall de quasi 25km. de longitud, anomenada la Vall de Cireres o Pla de Catí. Situada a una altitud de 661m. I amb una població aprox. 820 habitats.

Preu sortida: Els socis i federats 100€ inclou: allotjament, Sopar del divendres, cafè amb galetetes pels matins a la Casa Rural, Dinar i Sopar del dissabte, esmorzar, pícnic del dinar i pàrquing del Parrissal del Diumenge.

Per als socis no federats 10€ de l’assegurança temporal i els que no sigueu socis 20€ (assegurança inclosa).

Tancament inscripció: Dilluns, 15 de Maig de 2017, a les 20:00 (places limitades).

On/Com apuntar-se: Divendres de 18:00h. a 20:00h. al nostre local al Poliesportiu de Torredembarra, Edifici Piscina, pujant les escales just abans del Bar.

O bé per e-mail: excursionista@outlook.com

Vocal: Daniel Escrig

Divendres, 30 de Juny:

Despaçament fins a la població de Catí (allotjament).

Hora concentració: 17:45

Hora sortida i lloc sortida: 18:00 Pàrquing Mañe i Flaquer

Durada: 1h 45’. Aprox.

Distancia: aprox. 150Km

Transport: Cotxe propi (per abaratir costos, el club s’encarregarà de distribuir als participants d’acord els cotxes disponibles)

Descripció: Arribarem a l’allotjament: Casa Rural situada al C/ Raval de les Escoles, 43, ens situarem, i a continuació durem a terme una passejada pel poble. Aprox. a les 21:30h sopar “L’ESTANCO” i a continuació “al llitet..!!”…jeje, penseu que a la tarda-nit normalment comença a fer fresqueta.

ITINERARI MÉS CURT I ECONÒMIC PER ARRIBAR A CATÍ: (en vermell, llocs importants a seguir)

Prendrem l’A-7 fins L’HOSPITALET DE L’INFANT, on ens desviem per agafar l’AP-7 (Ticket), direcció Valencia fins la SORTIDA núm. 42, ULLDECONA (pagament Ticket: aprox. uns 7,50€) a continuació agafar la N-238 (a la dreta direcció a Vinaròs) i a uns 500m. desviament a la dreta amb direcció: SAN RAFAEL DEL RIO CV-11, al arribar aquesta població trobareu una rotonda on hi ha una benzinera (REPSOL), on agafarem la sortida-3 de la rotonda cap a la esquerra direcció TRAIGUERA, seguint la CV-11, arrabassem aquesta població (varies rotondes) i busquem la

N-232 (VINAROS-MORELLA) i anirem direcció MORELLA N-232 (que està situada a la dreta) a uns 26km. Trobem a la Esquerra el desviament cap a la població de CATÍ CV-128 i a uns 8km. Arribarem al poble, continuarem la mateixa carretera hi ha uns 50m. a la dreta hi ha una FONDA-RESTAURANT PRIGÓ (Punt de reunió per la gent que vingui en diferent expedició).

Dissabte, 1 de Juliol:

Descripció general del dia: Pel matí sortirem a dur a terme una ruta pel PR-CV 410, per fer el Cim del Tossal de la Nevera passant per unes neveres de neu i l’ermita i forn de l’Avellà, per arribar fins a Catí. Ens desplaçarem a dinar a VILADECANES (una molt bona paelleta), a continuació farem una visita a l’Ermita de Sant Pau d’Albocàsser (un cafetonet) i en acabar cap a la població de VILAFAMÉS (una Cerveseta). A la tornada tindrem un temps lliure (dutxeta), fins a l’hora de sopar “AL TUBO” aprox. 21:30h. i a “fer nones”

SORTIDA MATÍ:

Dificultat: Mitjana.

Hora concentració: 7:15

Hora sortida i Punt Inici: 7:30, Casa Rural, Catí.

Durada: 5h. Aprox.

Circular:

Itinerari previst: Catí-Font de Massada- Neveres-Tossal de la Nevera-L’Avellà-Cim de l’Avellà-Catí.

Distancia: 18Km

Desnivell: +960.

Alçada Màxima: 1.286m.

Material necessari: Calçat adequat (bamba de muntanya o bota), roba adequada (samarreta transpirable, polar, impermeable, paravents…), gorra, ulleres de sol, crema solar, etc…

Material Opcional: Pals de trekking

Menjar: farem un petit cafè a la Casa Rural, l’esmorzar el portarem des de Torredembarra i l’aigua (penseu que farà caloret!!)

100 Cims: No

Tipus llicencia: A

Descripció: Comença i acaba al nucli de Catí des d’on pugem al Tossal de la Nevera, situat a 1.286m d’altitud. Prèviament passem pel Prigonet trencat, Font de la Massada, les neveres del mas de la Serra i Vella. Després del cim hi ha unes quantes trinxeres dels temps de la guerra, on es pot trobar alguna que altra resta de metralla i bales. A la tornada passem pel nucli de l’Avellà on visitarem la seva ermita i la Font termal, pujarem al cim de l’Avellà per dur a terme la tornada fins a Catí.

Observacions: Lloc on travessem la carretera i en el final de la ruta caminarem durant un 1,5 km per la carretera CV-1270, molt estreta i de doble sentit, procurar anar per la esquerra i en filera d’un, (com al cole, jejeje).

Diumenge, 2 de Juliol:

Descripció general del dia: Pel matí sortirem de Catí per desplaçar-nos fins al terme de Beceite per a dur terme una ruta circula amb final al Parrizal, disposarem d’esmorzar i un pícnic per dinar amb un banyet inclòs, si tenim força aigua al Riu Mataranya (penseu en portar tovallola i banyador si es cau…jejeje). I en acabar tornada als nostres poblats corresponents.

SORTIDA:

Dificultat: Mitjana.

Hora concentració: 6:45

Hora sortida i lloc sortida: 7:00 7:30, Casa Rural, Catí.

Punt Inici: Pàrquing del Parrizal, Beceite

Durada: 7,30h. Aprox. Tot el dia

Circular:

Itinerari previst: Pàrquing del Parrizal, Argaret – Coscollosa – Gúbies del Capatx – Pas de Romeret , Gúbies del Parrisal, Pàrquing del Parrizal.

Distancia: 19.5Km

Desnivell: +936m.

Alçada Màxima: 1.220m.

Material necessari: Calçat adequat (bamba de muntanya o bota), roba adequada (samarreta transpirable, polar, impermeable…), gorra, ulleres de sol, crema solar, banyador i tovallola, etc…

Material Opcional: Pals de trekking

Menjar: Esmorzar, pícnic i aigua (proporcionat pel club)

100 Cims: No

Tipus llicencia: A

Observacions: Una Petita Via Ferrata molt senzilla d’uns 80m equipat amb esglaons i cadenes (Pas de Romeret). Amb possibilitat per la gent que no vulgui fer el pas equipat, pot continuar per les Gúbies del Parrissal i si la corrent de l’aigua ho permet per continuar amb seguretat.

Descripció: Busquem un nou traçat diferent a les rutes típiques del Parrissal. Es tractaria d’una sortida i arribada des de el Parking del Parrizal, La pujada al Argaret, és per bon camí per una zona boscosa encara que es una mica de pujada, a continuació passarem per diferents masos (Mas Blanc i Mas del Serrano), on continuarem per corriols fins arribar al punt més alt de la sortida, el pic de la Coscollosa , a continuació baixarem per corriols no massa marcats fins arribar al Barranc de la Cocollosa on empalmarem bons camins i aprofitarem les Fonts de la Basseta i Teix per carregar aigüeta. Baixarem fins arribar a les Gúbies de Capatx, un dels punts forts de la sortida on visualitzarem uns estrets (saltarem com a cabretes) per baixar al Matarranya per bons camins i entorn meravellosos. Arribarem a les Gúbies del Parrissal on pendrem pel pas equipat de Romeret (opció pels menys valents continuar per les Gúbies del Parrissal), l’altre punt fort de la sortida i carregats d’aventures tornarem a les Gúbies del Parrissal, ara per l’altre extrem. La tornada és per la senda típica del Parrissal, plena de passarel·les i racons amb molt d’encant. Depenent del temps que tinguem, podem anar a veure unes pintures rupestres abans de l’arribada un altre cop al Pàrquing.

Espero que sigui del vostre gust el cap de setmana i que ho passeu de allò més bé.

Salut i força cames a tots.

16122851_1627567690885368_5698187683457662976_n

DIFICULTAT:

FÀCIL: No hi ha cap pas tècnic. No supera els 1000 metres de desnivell.

MITJANA: Pot haver algun pas tècnic (grimpades, pas equipat… ) i/o el tipus de terreny té certa dificultat (tartera, cresta, glacera, exposició…) Pot superar o no els 1000 metres de desnivell.

ALTA: Hi ha passos tècnics (grimpades, pas equipat…) i/o dificultat en terreny (tartera, cresta, glacera, exposició…) Supera els 1000 metres de desnivell.

PLA D’EMERGÈNCIA: Establir el protocol de P.A.S. (Protegir, Avisar i Socórrer) Avisar a algun membre de la Junta que en cas de necessitat telefonarà al 112. Seguir les indicacions de les autoritats competents.

MESURES CIVIQUES I MEDIAMBIENTALS: Comporteu-vos de manera cívica amb la natura, la resta de participants, els responsables de l’activitat, el patrimoni privat i públic per on passi el recorregut de l’activitat. No tireu deixalles, emporteu-vos-les a casa.

LA JUNTA :Tots els canvis en l’itinerari, l’horari o en l’organització de la sortida són responsabilitat exclusiva dels membres de la Junta que hauran de prendre les mesures que creguin oportunes pel bon desenvolupament de l’activitat.

ELS PARTICIPANTS: Assumeixen que per les característiques pròpies d’aquest tipus d’activitat, i per estar realitzades en un entorn natural, entenen que no poden estar exemptes de cert risc. De la mateixa manera declaren trobar-se en condicions psíquiques – físiques adequades per la practica de l’activitat a la que s’inscriuen, i es comprometen a seguir les instruccions rebudes de la/les persones que dirigeixen l’activitat.

Els menors d’edat han d’anar acompanyats per pares, tutors o adults degudament autoritzats, i omplir la fitxa oportuna.

L’activitat està coberta per una assegurança de RC però tanmateix és obligatori per a tots els assistents disposar de llicència anual de la FEEC en vigor o assegurança temporal que cal demanar als responsables de la sortida abans de l’inici d’aquesta.

Deja una respuesta

Introduce tus datos o haz clic en un icono para iniciar sesión:

Logo de WordPress.com

Estás comentando usando tu cuenta de WordPress.com. Salir /  Cambiar )

Foto de Facebook

Estás comentando usando tu cuenta de Facebook. Salir /  Cambiar )

Conectando a %s