Les Tosses i Barranc de la Falconera (Montsant)

Dificultat: Mitjana

Hora concentració: 7:15

Hora sortida i lloc sortida: 7:30 Pàrquing Mañe i Flaquer

Punt Inici: Morera de Montsant

Durada: 5 h

Circular:

Itinerari previst: Morera de Montsant, Grau de la Grallera, Piló dels Senyalets, Les Tosses, Grau de les Tosses, Grau dels Forats, Barranc de la Falconera, Clot del Cirer, Piló dels Senyalets, Morera de Montsant

Distancia: 13 km

Desnivell: 800 m positius

Alçada Màxima: 1.109 m

Material necessari: Calçat adequat (bamba de muntanya o bota), roba adequada (samarreta

transpirable, polar, impermeable…), gorra, ulleres de sol, crema solar, etc…

Material Opcional: Bastons

Menjar: Esmorzar i aigua

100 Cims: NO

On/Com apuntar-se: Divendres de 18:00h. a 20:00h. al nostre local al Poliesportiu de Torredembarra, Edifici Piscina, pujant les escales just abans del Bar.

O bé per mail: excursionista@outlook.com

Tancament inscripció:

Transport: Cotxe propi (per abaratir costos, el club s’encarregarà de distribuir als participants d’acord els cotxes disponibles)

Tipus llicencia: A

Observacions: Itinerari no recomenat per persones amb vertigen

Preu sortida: Els socis no federats 5€ de l’assegurança temporal

Els que no sigueu socis 5€, més els 5 d’assegurança temporal

Descripció: Iniciarem la caminada pujant pel Grau de la Grallera. D’aquí ens dirigirem cap al Piló dels Senyalets des d’on girarem en direcció nord-oest per anar a trobar la carena de Les Tosses. Tot i estar a poc més de 1.000 m d’altitud les vistes son espectaculars; El Pirineu nevat, els Serrets dels Castells i els Ventadors, la Serra de la Llena, El Riu Montsant, Flix, Lleida, Bellaguarda, La Granadella… Baixarem de la carena pel Grau de les Tosses, on haurem de fer servir les mans per superar una petita desgrimpada i parar molt de compte si està mullat, a trobar el PR-C 14 que ens portarà fins la bonica Cadolla dels Forats. Aquí s’inicia una forta pujada seguint el vessant esquerre del Barranc de la Falconera, tot passant per una balma i grimpant per una escletxa. És el Grau del Racó dels Forats. El Barranc de la Falconera ens conduirà, tot passant per les coves del Metge i Arnalla, fins el Clot del Cirer. Un lloc encisador amb el salt d’aigua des de dalt de la balma, les 2 nogueres i el tapis d’herba. Ja estem a tocar del Pi del Cugat i del Piló dels Senyalets des d’on retornarem a la Morera de Montsant pel mateix camí que a l’anada.

Vocal: Albert Roig

17553497_653314974851599_5784548931838409915_n

DIFICULTAT:

FÀCIL: No hi ha cap pas tècnic. No supera els 1000 metres de desnivell.

MITJANA: Pot haver algun pas tècnic (grimpades, pas equipat… ) i/o el tipus de terreny té certa dificultat (tartera, cresta, glacera, exposició…) Pot superar o no els 1000 metres de desnivell.

ALTA: Hi ha passos tècnics (grimpades, pas equipat…) i/o dificultat en terreny (tartera, cresta, glacera, exposició…) Supera els 1000 metres de desnivell.

PLA D’EMERGÈNCIA: Establir el protocol de P.A.S. (Protegir, Avisar i Socórrer) Avisar a algun membre de la Junta que en cas de necessitat telefonarà al 112. Seguir les indicacions de les autoritats competents.

MESURES CIVIQUES I MEDIAMBIENTALS: Comporteu-vos de manera cívica amb la natura, la resta de participants, els responsables de l’activitat, el patrimoni privat i públic per on passi el recorregut de l’activitat. No tireu deixalles, emporteu-vos-les a casa.

La Junta :Tots els canvis en l’itinerari, l’horari o en l’organització de la sortida són responsabilitat exclusiva dels membres de la Junta que hauran de prendre les mesures que creguin oportunes pel bon desenvolupament de l’activitat.

Els participants Assumeixen que per les característiques pròpies d’aquest tipus d’activitat, i per estar realitzades en un entorn natural, entenen que no poden estar exemptes de cert risc.

De la mateixa manera declaren trobar-se en condicions psíquiques – físiques adequades per la practica de l’activitat a la que s’inscriuen, i es comprometen a seguir les instruccions rebudes de la/les persones que dirigeixen l’activitat.

Els menors d’edat han d’anar acompanyats per pares, tutors o adults degudament autoritzats, i omplir la fitxa oportuna.

L’activitat està coberta per una assegurança de RC però tanmateix és obligatori per a tots els assistents disposar de llicència anual de la FEEC en vigor o assegurança temporal que cal demanar als responsables de la sortida abans de l’inici d’aquesta.

Deja una respuesta

Introduce tus datos o haz clic en un icono para iniciar sesión:

Logo de WordPress.com

Estás comentando usando tu cuenta de WordPress.com. Salir /  Cambiar )

Foto de Facebook

Estás comentando usando tu cuenta de Facebook. Salir /  Cambiar )

Conectando a %s