Graus del Carrasclet i dels Barrots (Montsant)

Dia: Dissabte 1 d’abril

Dificultat: Mitjana

Hora concentració: 7:15

Hora sortida i lloc sortida: 7:30 Pàrquing Mañe i Flaquer

Punt Inici: Morera de Montsant

Durada: 5 h

Circular:

Itinerari previst: Morera de Montsant, Grau de Carrasclet, Grau de Barrots, Morera de Montsant

Distancia: 5,5 km

Desnivell: 460 m positius

Alçada Màxima: 1.150 m

Material necessari: Calçat adequat (bamba de muntanya o bota), roba adequada (samarreta

transpirable, polar, impermeable…), gorra, ulleres de sol, crema solar, etc…

Material Opcional: Bastons

Menjar: Esmorzar i aigua

100 Cims: NO

On/Com apuntar-se: Divendres de 18:00h. a 20:00h. al nostre local al Poliesportiu de Torredembarra, Edifici Piscina, pujant les escales just abans del Bar.

O bé per mail: excursionista@outlook.com

Tancament inscripció:

Transport: Cotxe propi (per abaratir costos, el club s’encarregarà de distribuir als participants d’acord els cotxes disponibles)

Tipus llicencia: A

Observacions: Itinerari no recomenat per persones amb vertigen

Preu sortida: Els socis no federats 5€ de l’assegurança temporal

                        Els que no sigueu socis 5€, més els 5 d’assegurança temporal

Descripció: Ruta per dos dels graus més emblemàtics del Monsant. Pujarem a dalt de la Serra Major pel Grau de Carrasclet i baixarem ple Grau de Barrots. Els camins per arribar i sortir dels graus estan molt ben senyalitzats. Sortirem de la Morera de Monsant en direcció al Grau de Carrasclet. Aquest grau salva el desnivell de la Serra Major tot seguint una canal. Uns ferros clavats a la paret i una corda ens ajudaran a passar. Passada la canal entrem en una petita escletxa i s’arriba a una petita placeta, base d’una alta paret vertical, que superarem pujant per 19 esglaons, amb una corda al costat. Superat aquest pas, a l’esquerra resta la darrera dificultat en forma d’escletxa, on uns ferros ens ajudaran a passar. Entrem en una petita lleixa, on un senyal ens indica el N per anar a la Serra Major i al O el Grau de Barrots. El Grau de Barrots el farem de baixada tot seguint un camí força aeri amb increïbles vistes, on uns cables d’acer clavats a la paret ens donen més seguretat. Arribem a una gran roca, separada del cingle, on una barana ens ajuda a accedir-hi. És el Balcó del Priorat, un excel·lent mirador. Seguim per la estreta cornisa en mig del cingle, passen una balma, on cal ajupir-se força o passar a gates, i arribarem al Grau pròpiament dit. Primer cal passar per damunt una roca que hi ha encaixada entre les estretes parets de la canal, on un ferros en ajuden a passar. Arribem a una balma, ens endinsem a la muntanya i baixem passant per sota la roca que acabem de superar. Baixem per la escletxa i trobarem un desnivell que superarem amb l’ajut d’uns barrots (que donen nom al Grau) a l’esquerra i clavats a la pedra. En sortir de la canal el camí baixa cap a la Morera de Monsant.

Vocal: Albert Roig

DIFICULTAT:

FÀCIL: No hi ha cap pas tècnic. No supera els 1000 metres de desnivell.

MITJANA: Pot haver algun pas tècnic (grimpades, pas equipat… ) i/o el tipus de terreny té certa dificultat (tartera, cresta, glacera, exposició…) Pot superar o no els 1000 metres de desnivell.

ALTA: Hi ha passos tècnics (grimpades, pas equipat…) i/o dificultat en terreny (tartera, cresta, glacera, exposició…) Supera els 1000 metres de desnivell.

PLA D’EMERGÈNCIA: Establir el protocol de P.A.S. (Protegir, Avisar i Socórrer) Avisar a algun membre de la Junta que en cas de necessitat telefonarà al 112. Seguir les indicacions de les autoritats competents.

MESURES CIVIQUES I MEDIAMBIENTALS: Comporteu-vos de manera cívica amb la natura, la resta de participants, els responsables de l’activitat, el patrimoni privat i públic per on passi el recorregut de l’activitat. No tireu deixalles, emporteu-vos-les a casa.

La Junta :Tots els canvis en l’itinerari, l’horari o en l’organització de la sortida són responsabilitat exclusiva dels membres de la Junta que hauran de prendre les mesures que creguin oportunes pel bon desenvolupament de l’activitat.

Els participants Assumeixen que per les característiques pròpies d’aquest tipus d’activitat, i per estar realitzades en un entorn natural, entenen que no poden estar exemptes de cert risc.

De la mateixa manera declaren trobar-se en condicions psíquiques – físiques adequades per la practica de l’activitat a la que s’inscriuen, i es comprometen a seguir les instruccions rebudes de la/les persones que dirigeixen l’activitat.

 

Els menors d’edat han d’anar acompanyats per pares, tutors o adults degudament autoritzats, i omplir la fitxa oportuna.

L’activitat està coberta per una assegurança de RC però tanmateix és obligatori per a tots els assistents disposar de llicència anual de la FEEC en vigor o assegurança temporal que cal demanar als responsables de la sortida abans de l’inici d’aquesta.

Deja una respuesta

Introduce tus datos o haz clic en un icono para iniciar sesión:

Logo de WordPress.com

Estás comentando usando tu cuenta de WordPress.com. Salir /  Cambiar )

Imagen de Twitter

Estás comentando usando tu cuenta de Twitter. Salir /  Cambiar )

Foto de Facebook

Estás comentando usando tu cuenta de Facebook. Salir /  Cambiar )

Conectando a %s