GR99 Camí de l’Ebre: De Riba-roja d’Ebre a Móra la Nova (recorregut en bicicleta)

Dia: 29 d’Abril

Dificultat: Baixa

Hora concentració:

Hora sortida i lloc sortida: 9.58 Estació de Torredembarra

Punt Inici: Estació de Torredembarra

Durada: 5-6 h.

Circular: NO

Itinerari previst: Riba-roja – Flix – Vinebre – Ascó – Mora d’Ebre – Mora la Nova

Distancia: 48,60 km.

Desnivell: 470 m.

Alçada Màxima: 100 m

Material necessari: Bicicleta en bones condicions, recanvis per si hi ha alguna punxada, roba adequada, casc

Material Opcional:

Menjar: Dinar

100 Cims: NO

On/Com apuntar-se: Divendres de 18:00h. a 20:00h. al nostre local al Poliesportiu de Torredembarra, Edifici Piscina, pujant les escales just abans del Bar.

O bé per mail: excursionista@outlook.com

Tancament inscripció:

Transport: Tren. Donat que no és una ruta circular, el tren és la millor opció per evitar haver de desplaçar cotxes del punt de sortida al d’arribada.

Tipus llicencia:  A

 

Observacions:

 

Preu sortida: Els socis no federats 5€ de l’assegurança temporal

                        Els que no sigueu socis 5€, més els 5 d’assegurança temporal

 

Descripció: El recorregut segueix el traçat de riu Ebre. Sortint de Riba-roja, rodegem el meandre que fa el riu i travessem la Reserva Natural de Sebes (amb una mica de sort podrem veure-hi cigonyes i cavalls). Arribant a Flix, de nou rodegem el meandre i seguim en direcció Vinebre passant per l’Assut d’Ascó. Un cop a Vinebre, passem pel pont a l’altra banda del riu i travessem Ascó. Per un camí que va paral·lel al riu i a la via del tren anem en direcció Móra d’Ebre. És la part més feréstega del recorregut però amb unes bones vistes sobre el riu. Haurem d’empènyer les bicicletes quan passem pel Pas de l’Ase (és un tram d’uns 800 m. en el que no podem pedalar però amb un paisatge formidable). D’aquest punt anem a Mora d’Ebre per un camí molt planer i només cladrà tornar a passar a l’altra banda del riu per anar a l’Estació de Mora la Nova i tornar amb el tren.

 

Vocal: Jaume Riambau

 

DIFICULTAT:

FÀCIL: No hi ha cap pas tècnic. No supera els 1000 metres de desnivell.

MITJANA: Pot haver algun pas tècnic (grimpades, pas equipat… ) i/o el tipus de terreny té certa dificultat (tartera, cresta, glacera, exposició…) Pot superar o no els 1000 metres de desnivell.

ALTA: Hi ha passos tècnics (grimpades, pas equipat…) i/o dificultat en terreny (tartera, cresta, glacera, exposició…) Supera els 1000 metres de desnivell.

 

PLA D’EMERGÈNCIA: Establir el protocol de P.A.S. (Protegir, Avisar i Socórrer) Avisar a algun membre de la Junta que en cas de necessitat telefonarà al 112. Seguir les indicacions de les autoritats competents.

MESURES CIVIQUES I MEDIAMBIENTALS: Comporteu-vos de manera cívica amb la natura, la resta de participants, els responsables de l’activitat, el patrimoni privat i públic per on passi el recorregut de l’activitat. No tireu deixalles, emporteu-vos-les a casa.

La Junta :Tots els canvis en l’itinerari, l’horari o en l’organització de la sortida són responsabilitat exclusiva dels membres de la Junta que hauran de prendre les mesures que creguin oportunes pel bon desenvolupament de l’activitat.

Els participants Assumeixen que per les característiques pròpies d’aquest tipus d’activitat, i per estar realitzades en un entorn natural, entenen que no poden estar exemptes de cert risc.

De la mateixa manera declaren trobar-se en condicions psíquiques – físiques adequades per la practica de l’activitat a la que s’inscriuen, i es comprometen a seguir les instruccions rebudes de la/les persones que dirigeixen l’activitat.

 

Els menors d’edat han d’anar acompanyats per pares, tutors o adults degudament autoritzats, i omplir la fitxa oportuna.

L’activitat està coberta per una assegurança de RC però tanmateix és obligatori per a tots els assistents disposar de llicència anual de la FEEC en vigor o assegurança temporal que cal demanar als responsables de la sortida abans de l’inici d’aquesta.

 

Deja una respuesta

Introduce tus datos o haz clic en un icono para iniciar sesión:

Logo de WordPress.com

Estás comentando usando tu cuenta de WordPress.com. Salir /  Cambiar )

Imagen de Twitter

Estás comentando usando tu cuenta de Twitter. Salir /  Cambiar )

Foto de Facebook

Estás comentando usando tu cuenta de Facebook. Salir /  Cambiar )

Conectando a %s