Congost de Montrebei (07/04/2013)

Sortida diumenge 7 d’Abril del 2013 a les 6 des de el Pàrking Mañé Flaquer

Aproximació fins al aparcament de Corçà (Àger) amb autocar aproximadament 3 hores

Recorregut.- Aparcament, ermita romànica del segle XI de la Pertusa (700 m. d’alçada) en un enclavament de guaita que defensava l’entrada al congost amb unes excel·lent vistes, baixarem pel camí al fons del barranc (565 m) i el mas de la Pardina, pujant desprès fins el serrat  que revoltarem on se’ns sobre una esplèndida visió del congost i seguir cap el mas de Carlets (820 m.) amb dues grans alzines, fins assolir el nou espectacular camí  excavat a la roca que va descendint suaument per aquest gran congost,

Posteriorment trobarem el pujador a la cova de la “Colomera” (on lliurement) es pot accedir

Finalment travessaren el pont penjant de ferro del barranc de la Maçana i arribarem al aparcament al altre costat del congost prop xels termes d’Alsamora (Lleida) i el Pont de Montañana (Osca) on trobarem l’autocar

Aquest es l’unic gran congost de Catalunya en el que mai hi ha travessat cap carretera, ferrocarril, línea elèctrica..etc, on las parets assoleixen mes de 500 metres de caiguda amb punts on l’amplada mínima del congost es de nomes 20 metres que el converteixen en un dels llocs mes espectaculars de Catalunya i un indret amb una flora i fauna molt interessant.

Distancia 12, km amb desnivell acumulat de 350 metros de pujada i 480 de baixada.

Preveure esmorzar, dinar, beguda, calçat  de muntanya amb un bon arrapament, i respectar a las previsions  climatològiques d’aquests indrets (Àger, Pont de Montañana, Alsamora, Sant Esteve de la Sarga)  Meteocat, Amet etc

Arribada prevista a Torredembarra al voltant de las 19h30

Video de la sortida: http://www.youtube.com/watch?v=Gh9Qxa9Bvdw&feature=youtu.be

01congost 02congost 03congost 4congost 05congost 06congost 07congost 08congost 09congost 10congost

Deja una respuesta

Introduce tus datos o haz clic en un icono para iniciar sesión:

Logo de WordPress.com

Estás comentando usando tu cuenta de WordPress.com. Salir /  Cambiar )

Foto de Facebook

Estás comentando usando tu cuenta de Facebook. Salir /  Cambiar )

Conectando a %s