Pic de Bastiments 2.883m (23/03/2013)

Pic de Bastiments 2.883m
Itinerari previst: Walter 2000 – Refugi de Ulldeter – Coll de la Marrana – Cim de Bastiments.
Material necessari: Equip d’hivern més: paraneus, grampons i piolet. (Per a qualsevol dubte o informació sobre el material necessari per la sortida posar-se en contacte amb Matias Telf. 630907508)
Tipus de Llicència: C.
En cas de que no estigueu federats l’assegurança temporal serà de 5€, més 5€ pels que no sigueu socis. Ens traslladarem amb vehicle propi, així que ja mirarem de reorganitzar-nos.
El grau de dificultat: Mitja, tenint en compte que ens trobarem amb alguna pendent considerable.
Passarem pels pobles de Camprodon i Setcases, on al tornar si ens vé de gust podrem comprar un bon embotit. Farem un prèvia reunió possiblement el dia abans per tal de donar les últimes instruccions.
Esperem que la metereologia ens sigui favorable!!!
P.D. Només s’admeten persones positives i amb moltes ganes de disfrutar i passar-ho bé!!!
————————————————————————————————————-
Video: http://www.youtube.com/watch?v=uW4-y5QJzXo (realitzat per Paula Redondo)
————————————————————————————————————-
Descripció sortida realitzada:

Club Excursionista de Torredembarra. Cim de Bastiments o del Gegant. 23 de març de 20130

>5:00h Quedem a l’aparcament de Manyé i Flaquer. Dos vehicles sortim de la Torre i anem recollint més integrants de l’”expedició” pel camí. A les 07:30h obren la cafeteria de Ripoll i fem un cafè, xocolata o el que cadascú pren. A les 09:00h ja hem aparcat en una corva de la carretera, a tocar de Vallter 2000. Amb horaris aproximats, la crònica de l’expedició és la següent:

> 09:20h 2050m aprox. Caminem damunt la neu en una traça ben visible, neu dura però sense relliscar, en direcció al refugi d’Ulldeter. Dia núvol.

> 09:40h Refugi d’Ulldeter. 2220m. Caminem rumb W cap al coll de la Marrana, forta pendent però sense major dificultat. Creuem una pista de l’Estació d’esquí i deixem a l’esquerra el Gra de Fajol (gran i petit). Remuntem en fila índia amb l’ajut dels pals d’esquí sense cap imprevist, entre rialles i comentaris divertits, a cops obrint traça i a cops seguint unes marques damut la neu.

> 11:00h Coll de la Marrana. 2515m. Aquí es fa notar un vent gelat, que aixeca la neu. Gramponem, o el que és el mateix, posem els grampons. Fem via cap el Bastiments, en direcció NW. Algú pica alguna cosa per matar el cuquet. Aquí cal vigilar no apropar-se massa a l’aresta on hi ha una cornisa de neu que és millor no trepitjar, per evitar caigudes. Amb alguna aturada tècnica per recol·locar grampons remuntem obrint traça, mentre ens creuem amb excursionistes que pujen o baixen amb grampons, raquetes o esquís. Neva de manera intermitent en algun tram, els núvols apareixen i desapapreixen i en una clariana veiem la vall del riu Freser, on hi ha el refugi de Coma de Vaca. El paisatge és d’alta muntanya, tot blanc i ferèstec, i destaca el Gra de Fajol i les seves parets verticals.

> 12:30h Cim de Bastiments o del Gegant. 2875m. Primer cim, caminem per l’aresta fins la creu i després fins una marca amb un piolet, 2881m. Aquí cal vigilar no apropar-se a les cornises de neu que penjen damunt el barranc en algun tram. Aturada per fer les fotos de rigor, picar ganyips i fer quatre rialles.

> 13:00h. Iniciem la davallada cap el Coll de la Marrana per les traces que hem fet al pujar.

> 15:00h Refugi d’Ulldeter.Dinem, cafès, cerveses, tes, etc

(Resum realitzat per el Manel Pujol)

Bastiments05 Bastiments04 Bastiments03 Bastiments02 Bastiments01

Deja una respuesta

Introduce tus datos o haz clic en un icono para iniciar sesión:

Logo de WordPress.com

Estás comentando usando tu cuenta de WordPress.com. Salir /  Cambiar )

Foto de Facebook

Estás comentando usando tu cuenta de Facebook. Salir /  Cambiar )

Conectando a %s