Cabrera-Collsacabra

Dia: Diumenge 27 d’octubre

Dificultat: Mitjana.

Hora concentració: 06:30 h.

Hora sortida i lloc sortida: 06:40 h al Pàrquing Mañé i Flaquer de Torredembarra. Arribada al punt d’inic de la ruta a les afores de l’Esquirol (enllaç i descripció a continuació) a les 8.45 h per iniciar la ruta. Punt Inici: Carretera BV-5207 pk 1,2 km https://goo.gl/maps/pppQGGQTESxUTNKHA Coordenades navegador: 42.036508,2.374309 Hora: Diumenge 27 d’octubre a les 08.50 h

Durada: 8 h (inclou àpats)

Circular: SÍ

Distancia: 20 km

Desnivell: 875 m

Alçada Màxima: 1.359 m

Itinerari previst: Inici al camí que queda al costat oposat al Carrer del Pont en direcció Nord, la Creu de les Comes, Grau dels Casalets, Collet de Sant Julià (3 passos equipats fàcils), Pla del Prat, Grau del Pla del Prat, l’Osca de cabrera, Castell de Cabrera, Cabrera, Mare de Déu de Cabrera, Grau Nou, Coll de Bram, Coll d’Aiats, Torrent d’Aiats, La Pietat, Pont de la Rotllada, Cantonigros, La Foradada i Salt de la Foradada, les Fontiques, Pla del Campàs, Pont de les Gorgues, punt d’inici.

Material necessari: Calçat adequat (bamba de muntanya o bota), roba adequada i d’abric (samarreta transpirable, polar, impermeable, guants, paravents…), gorra/barret, ulleres de sol, crema solar, etc…

Material Opcional: Bastons de trekking

Menjar: Dinar, Esmorzar, Ganyips i aigua.

100 Cims: SÍ (essencial)

On/Com apuntar-se: Poliesportiu Torredembarra – Despatx Edifici Piscina , . Divendres de 18.00h. A 20.00h. al nostre local al Poliesportiu de Torredembarra, Edifici Piscina, pujant les escales just abans del Bar. O bé per mail: excursionista@outlook.com

Tancament de la inscripció: Fins el 25 d’octubre a les 20.00 h.

Transport: Cotxe propi (per abaratir costos, el club s’encarregarà de distribuir als participants d’acord els cotxes disponibles), recomanem passar per la C-15, C-37 fina a Manresa i després per la C-25 (eix transversal) fins a Vic, per estalviar passar pel Vallès i els peatges de Martorell.

Tipus llicencia: A

Observacions: Els que no surtin de Torredembarra poden quedar directament a les coordenades del punt d’inici de la ruta que és una entrada a un camí i una petita esplanada (on poden aparcar uns 6 cotxes) que queda a mà esquerra de la carretera a les coordenades indicades de la carreta BV-5207, al punt quilomètric 1,2 (entre el km 1 i 2 de la carretera BV-5207) – Hora: 8:50 h – Coordenades navegador: 42.036508,2.374309. Podeu consultar la ruta des de Torredembarra a les afores de l’Esquirol a aquest enllaç: https://goo.gl/maps/pppQGGQTESxUTNKHA

Preu sortida: Els socis no federats 5€ de l’assegurança temporal Els que no sigueu socis 5€, més els 5 d’assegurança temporal

Descripció: Circular horària bàsicament per Osona, tot i que el cim fa límit amb la Garrotxa, sortint de les afores de l’Esquirol i pujant suaument en direcció nord, travessant camps i boscos, fins el Grau dels Casalets on girem lleugerament a nord-est, passant per la Plana Llisa per anar a buscar la cresta que, amb 3 passos equipats de poca dificultat, ens pugen fins a la carena de la cinglera, travessant una fageda fantàstica, per on circularem primer en sentit est, i després sud, fins el cim de Cabrera i pararem per dinar a l’esplanada que hi davant del Santuari. Després baixarem per les escales que duen fins al Coll de Bram i anirem desenfilant progressivament i travessant boscos fins arribar al pla que ens aboca a Cantonigros. Sense entrar-hi passarem per l’oest del poble per anar a buscar el camí de la Forada, el salt, la roca i el gorg. Retornarem al camí que baixa seguint des de dalt la Riera de les Gorgues, fina arribar a la carretera que ens retornarà després d’uns metres al punt d’inici de la ruta.

Vocal: Sílvia Argilaga i Toni Martí

DIFICULTAT:

INICIACIÓ: Activitats sense cap mena de dificultat tècnica i física.

BAIXA: No hi ha cap pas tècnic. No supera els 1000 metres de desnivell.

MITJANA: Pot haver algun pas tècnic (grimpades, pas equipat… ) i/o el tipus de terreny té certa dificultat (tartera, cresta, glacera, exposició…) Pot superar o no els 1000 metres de desnivell.

ALTA: Hi ha passos tècnics (grimpades, pas equipat…) i/o dificultat en terreny (tartera, cresta, glacera, exposició…) Supera els 1000 metres de desnivell.

MOLT ALTA: Activitats que per la seva dificultat tècnica són només aptes per gent amb molta experiència en muntanya, el vocal tindrà la capacitat de decidir quines persones són aptes per poder fer l’activitat proposada.

PLA D’EMERGÈNCIA: Establir el protocol de P.A.S. (Protegir, Avisar i Socórrer) Avisar a algun membre de la Junta que en cas de necessitat telefonarà al 112. Seguir les indicacions de les autoritats competents. MESURES CIVIQUES I MEDIAMBIENTALS: Comporteu-vos de manera cívica amb la natura, la resta de participants, els responsables de l’activitat, el patrimoni privat i públic per on passi el recorregut de l’activitat. No tireu deixalles, emporteuvos-les a casa. La Junta :Tots els canvis en l’itinerari, l’horari o en l’organització de la sortida són responsabilitat exclusiva dels membres de la Junta que hauran de prendre les mesures que creguin oportunes pel bon desenvolupament de l’activitat. Els participants Assumeixen que per les característiques pròpies d’aquest tipus d’activitat, i per estar realitzades en un entorn natural, entenen que no poden estar exemptes de cert risc. De la mateixa manera declaren trobar-se en condicions psíquiques – físiques adequades per la practica de l’activitat a la que s’inscriuen, i es comprometen a seguir les instruccions rebudes de la/les persones que dirigeixen l’activitat. Els menors d’edat han d’anar acompanyats per pares, tutors o adults degudament autoritzats, i omplir la fitxa oportuna. L’activitat està coberta per una assegurança de RC però tanmateix és obligatori per a tots els assistents disposar de llicència anual de la FEEC en vigor o assegurança temporal que cal demanar als responsables de la sortida abans de l’inici d’aquesta.

Deja una respuesta

Introduce tus datos o haz clic en un icono para iniciar sesión:

Logo de WordPress.com

Estás comentando usando tu cuenta de WordPress.com. Salir /  Cambiar )

Foto de Facebook

Estás comentando usando tu cuenta de Facebook. Salir /  Cambiar )

Conectando a %s