La Tossa Plana de Lles i la Muga

Dificultat: Mitjana

Hora concentració: Divendres 27 de setembre a les 17.30 h.

Hora sortida i lloc sortida: 17.40 h Pàrquing Mañé i Flaquer. Arribada al Refugi de Cap del Rec a les 20.30 h per sopar, només ens donaran de sopar si som a taula abans de les 21.00 h. S’arriba al mateix refugi per carretera asfaltada i disposa d’aparcament.

Punt Inici: Refugi Cap del Rec Hora: Dissabte 28 de setembre a les 08.00 h Coordenades navegador: 42.431046,1.668000

Durada: 9.15 h (inclou àpats)

Circular: SÍ

Distancia: 17 km Desnivell: 1.200 m Alçada Màxima: 2.905 m

Itinerari previst: Inici al Refugi Cap del Rec, Bosc de la Mata, Estany de l’Orri, Pla de les Someres, la Tossa Plana, Tossa Plana de Lles o Pic de la Portelleta (2.905 m), Collet de la Portelleta, Tosseta de Vallcivera (2.847 m), Coll de la Muga, la Muga (2.861 m), Estanys de la Muga, Riu de la Muga, Pla de la Riba, l’Artic Negre, Torrent de Prat Castilló, Les Munyideres, La Malesa, La Fenerassa, Bosc de l’Ordial, Coll de Salamí i Refugi de Cap del Rec.

Material necessari: Calçat adequat (bamba de muntanya o bota), frontal, roba adequada i d’abric (samarreta transpirable, polar, impermeable, guants, paravents…), gorra/barret, ulleres de sol, crema solar, sac llençol o sac de dormir, etc…

Material Opcional: Bastons de trekking

Menjar: Tenim contractada la mitja pensió, el sopar de divendres i l’esmorzar de dissabte (a les 7:00 h). Ens heu de dir si voleu pícnic per dissabte per encarregar-lo, o bé us podeu portar el dinar. La resta, ganyips, aigua, fruita, etc. com sempre

100 Cims: SÍ → 2 x 100 cims “essencials”.

On/Com apuntar-se: Divendres de 18.00h. A 20.00h. al nostre local al Poliesportiu de Torredembarra, Edifici Piscina, pujant les escales just abans del Bar. O bé per mail: excursionista@outlook.com

Tancament de la inscripció: Quan s’esgotin les 14 places reservades per rigorós ordre de pagament i fins el 20 de setembre a les 20.00 h. Transport: Cotxe propi (per abaratir costos, el club s’encarregarà de distribuir als participants d’acord els cotxes disponibles). Per arribar al destí en el temps previst hem de passar pel Túnel del Cadí que te un cost per cotxe de 11,82 € per passada.

Tipus llicencia: A Observacions: L’allotjament és al Refugi Cap del Rec en règim de mitja pensió (sopar, esmorzar i dormir) té un cost de 41,50 € per persona. Places limitades a 14 persones. No espereu fins el darrer moment per confirmar que us quedareu amb les ganes d’anar-hi ! Per confirmar assistència s’ha d’abonar l’import de 41,50 € (+ l’import de la llicència federativa i/o preu no soci, si s’escau) abans de la data límit d’inscripció, o bé personalment al nostre local (divendres de 18.0 a 20.00 h) o bé per transferència bancària al compte del club, indicant el concepte: «Nom, cognom, nom de la sortida (Tossa Plana)». Número de compte: ES84 0081 0321 5500 0140 0448

Preu sortida: Els socis no federats 5€ de l’assegurança temporal Els que no sigueu socis 5€, més els 5 d’assegurança temporal

Descripció: Circular horària a la Cerdanya occidental, tocant Andorra i l’Alt Urgell, davant de l’imponent cara nord del Cadí i lloc de pas de rius i rutes importants. Al nord limita amb la Vall Civera i el seu riu, que pel nord fan frontera amb Andorra. A llevant queda la Vall de la Llosa, llarga, profunda i frondosa, tancada pel costat també de llevant per la Carbassa. Pel sud, els poblets de Viliella i Arànser. Per ponent, Andorra i el serrat de la Portella de Setut i més enllà els Estanys de la Pera (amb el Monturull). La ruta s’inicia travessant un bosc de pi negre i avets pujant drets cap al petit i vergonyós Estany de l’Orri, amagat al mig del bosc, i al que passem per darrera per anar a buscar el bosc que ens puja al Pla de les Someres, deixant-lo tot seguit enrere, per anar acompanyats només per pedra i matoll (i el temps que faci) fins el cim de la Tossa Plana. Seguim cap al nord i fem una primera cresta fins la Tosseta de Vallcivera i després girant a llevant la segona que ens porta planejant al peu de la Muga. Després de pujar i baixar, seguim avall fins el Llac de la Muga que queda al mig del circ format pels tres cims que hem fet. Seguim el curs del riu i ens endinsem a uns boscos i paisatges dignes dels minairons més exigents. Finament retrobem la pista, el GR i arribem al refugi des de llevant.

Vocal: Sílvia Argilaga i Toni Martí

Dificultat:

BAIXA: No hi ha cap pas tècnic. No supera els 1000 metres de desnivell.

MITJANA: Pot haver algun pas tècnic (grimpades, pas equipat… ) i/o el tipus de terreny té certa dificultat (tartera, cresta, glacera, exposició…) Pot superar o no els 1000 metres de desnivell.

ALTA: Hi ha passos tècnics (grimpades, pas equipat…) i/o dificultat en terreny (tartera, cresta, glacera, exposició…) Supera els 1000 metres de desnivell.

MOLT ALTA: Activitats que per la seva dificultat tècnica són només aptes per gent amb molta experiència en muntanya, el vocal tindrà la capacitat de decidir quines persones són aptes per poder fer l’activitat proposada.

PLA D’EMERGÈNCIA: Establir el protocol de P.A.S. (Protegir, Avisar i Socórrer) Avisar a algun membre de la Junta que en cas de necessitat telefonarà al 112. Seguir les indicacions de les autoritats competents. MESURES CIVIQUES I MEDIAMBIENTALS: Comporteu-vos de manera cívica amb la natura, la resta de participants, els responsables de l’activitat, el patrimoni privat i públic per on passi el recorregut de l’activitat. No tireu deixalles, emporteuvos-les a casa. La Junta :Tots els canvis en l’itinerari, l’horari o en l’organització de la sortida són responsabilitat exclusiva dels membres de la Junta que hauran de prendre les mesures que creguin oportunes pel bon desenvolupament de l’activitat. Els participants Assumeixen que per les característiques pròpies d’aquest tipus d’activitat, i per estar realitzades en un entorn natural, entenen que no poden estar exemptes de cert risc. De la mateixa manera declaren trobar-se en condicions psíquiques – físiques adequades per la practica de l’activitat a la que s’inscriuen, i es comprometen a seguir les instruccions rebudes de la/les persones que dirigeixen l’activitat. Els menors d’edat han d’anar acompanyats per pares, tutors o adults degudament autoritzats, i omplir la fitxa oportuna. L’activitat està coberta per una assegurança de RC però tanmateix és obligatori per a tots els assistents disposar de llicència anual de la FEEC en vigor o assegurança temporal que cal demanar als responsables de la sortida abans de l’inici

Deja una respuesta

Introduce tus datos o haz clic en un icono para iniciar sesión:

Logo de WordPress.com

Estás comentando usando tu cuenta de WordPress.com. Salir /  Cambiar )

Foto de Facebook

Estás comentando usando tu cuenta de Facebook. Salir /  Cambiar )

Conectando a %s