Pollegó Inferior del Pedraforca per la Gran Diagonal

Día: 24 d’Agost del 2019

Dificultat: Molt Alta (PD-)

Hora concentració: 6:45

Hora sortida i lloc sortida: 7:00 Pàrquing Mañe i Flaquer

Punt Inici: Saldes

Durada: 7 h més parades

Circular:

Itinerari previst: Coll de Jou – Gran Diagonal – Pollegó Inferior – Costes d’en Dou – Coll de Jou

Distancia: 9 km

Desnivell: 1.000 m positius

Alçada Màxima:  2.444 m

Material necessari: Casc (Hi ha risc de caiguda de pedres), calçat adequat (bamba de muntanya o bota), roba adequada (samarreta transpirable, polar, impermeable…), gorra, ulleres de sol, crema solar, etc…

Material Opcional: Bastons

Menjar: Esmorzar, dinar i aigua

100 Cims: No

On/Com apuntar-se: Divendres de 18:00h. a 20:00h. al nostre local al Poliesportiu de Torredembarra, Edifici Piscina, pujant les escales just abans del Bar.

O bé per mail: excursionista@outlook.com

Tancament inscripció: Dimecres 21 d’Agost per mail o bé Divendres 23 d’Agost al Club

Observacions: Per las característiques del recorregut és limitarà el nombre de participants a 10 persones. Al ser una activitat de gran dificultat el responsable de la mateixa podrà decidir quins participants poden inscriure’s a la mateixa.

Transport: Cotxe propi (per abaratir costos, el club s’encarregarà de distribuir als participants d’acord els cotxes disponibles)

Tipus llicencia: C

Preu sortida: Els socis no federats 5€ de l’assegurança temporal

                         Els que no sigueu socis 5€, més els 5 d’assegurança temporal

Descripció: Deixarem el cotxe una mica més avall del Coll de Jou (On l’estat de la pista ens permeti) i començarem l’aproximació (Uns 500 m de desnivell positiu) a la Gran Diagonal primer per pista i desprès per un sender pel bosc. Abans de començar ens posarem el casc, hi ha risc de caiguda de pedres i haurem d’anar em compte. Ens quedaran encara 400 m de desnivell positiu fins el cim. La Gran Diagonal te passos grau II/III i haurem de grimpar per unes cadenes per la qual s’ha de tenir experiència en muntanya. Un cop superada la Gran Diagonal encara quedarà un últim obstacle abans de fer cim. Un pas grau III+ però ens podrem ajudar amb el cordino existent. Després de gaudir de les magnifiques vistes del cim baixarem per les Costes del Dou per enllaçar amb el camí de pujada.

Vocal: Albert Roig

DIFICULTAT:

BAIXA: No hi ha cap pas tècnic. No supera els 1000 metres de desnivell.

MITJANA: Pot haver algun pas tècnic (grimpades, pas equipat… ) i/o el tipus de terreny té certa dificultat (tartera, cresta, glacera, exposició…) Pot superar o no els 1000 metres de desnivell.

ALTA: Hi ha passos tècnics (grimpades, pas equipat…) i/o dificultat en terreny (tartera, cresta, glacera, exposició…) Supera els 1000 metres de desnivell.

MOLT ALTA: Activitats que per la seva dificultat tècnica són només aptes per gent amb molta experiència en muntanya, el vocal tindrà la capacitat de decidir quines persones són aptes per poder fer l’activitat proposada.

PLA D’EMERGÈNCIA: Establir el protocol de P.A.S. (Protegir, Avisar i Socórrer) Avisar a algun membre de la Junta que en cas de necessitat telefonarà al 112. Seguir les indicacions de les autoritats competents. MESURES CIVIQUES I MEDIAMBIENTALS: Comporteu-vos de manera cívica amb la natura, la resta de participants, els responsables de l’activitat, el patrimoni privat i públic per on passi el recorregut de l’activitat. No tireu deixalles, emporteu-vos-les a casa.
La Junta :Tots els canvis en l’itinerari, l’horari o en l’organització de la sortida són responsabilitat exclusiva dels membres de la Junta que hauran de prendre les mesures que creguin oportunes pel bon desenvolupament de l’activitat. Els participants Assumeixen que per les característiques pròpies d’aquest tipus d’activitat, i per estar realitzades en un entorn natural, entenen que no poden estar exemptes de cert risc. De la mateixa manera declaren trobar-se en condicions psíquiques – físiques adequades per la practica de l’activitat a la que s’inscriuen, i es comprometen a seguir les instruccions rebudes de la/les persones que dirigeixen l’activitat. Els menors d’edat han d’anar acompanyats per pares, tutors o adults degudament autoritzats, i omplir la fitxa oportuna.
L’activitat està coberta per una assegurança de RC però tanmateix és obligatori per a tots els assistents disposar de llicència anual de la FEEC en vigor o assegurança temporal que cal demanar als responsables de la sortida abans de l’inici d’aquesta.

Deja una respuesta

Introduce tus datos o haz clic en un icono para iniciar sesión:

Logo de WordPress.com

Estás comentando usando tu cuenta de WordPress.com. Salir /  Cambiar )

Foto de Facebook

Estás comentando usando tu cuenta de Facebook. Salir /  Cambiar )

Conectando a %s