Barranc Caramella i Mont Caro

Dia: 1 i 2 de Juny del 2019

Dificultat: Difícil

Hora concentració: 7:15

Hora sortida i lloc sortida: 7:30 Pàrquing Mañe i Flaquer

Hora i punt inici: 9:00 dissabte 1 de juny Raval de Cristo

Durada: Dissabte 6,5 h més parades / diumenge 8,5h més parades

Circular:

Itinerari previst: Dissabte: Casa de Carvallo – Barranc Caramella – Coll del Vicari – Caro – Refugi de Caro / diumenge: Refugi de Caro – Coll de Pallers – la Comptadora – Coll Mola del Moro – Roca del Migdia – Coll Garrofera – Casa de Carvallo

Distancia: Dissabte 10 km / diumenge 14 km

Desnivell: Dissabte: 1,300 m positius i 400 m negatius / diumenge: 650 m positius i 1.600 m negatius

Alçada Màxima:  1.442 m

Material necessari: Calçat adequat (bamba de muntanya o bota), roba adequada (samarreta

transpirable, polar, impermeable…), gorra, ulleres de sol, crema solar, etc…

Material Opcional: Bastons

Menjar: Esmorzar, dinar i aigua (Al juny als Ports pot fer molta calor. És recomana portar sals minerals per no deshidratar-se). Hi h possibilitat de demanar pícnic per diumenge al refugi

100 Cims: Si

On/Com apuntar-se: Divendres de 18:00h. a 20:00h. al nostre local al Poliesportiu de Torredembarra, Edifici Piscina, pujant les escales just abans del Bar.

O bé per mail: excursionista@outlook.com

Fer transferència bancària al número de compte: ES84 0081-0321-5500-0140-0448

Indicar NOM i COGNOMS i afegir PORTS. (IMPORTANT!!!)

Import: Mitja Pensió Federats: 32,50 / Mitja Pensió No Federats: 34,50

+ Els socis no federats 5€ de l’assegurança temporal


Els que no sigueu socis: 5€, més els 5 d’assegurança temporal

Tancament inscripció: 24 de Maig

Transport: Cotxe propi (per abaratir costos, el club s’encarregarà de distribuir als participants d’acord els cotxes disponibles)

Tipus llicencia: A

Descripció: Dissabte: Deixarem el cotxe a un espai de aparcament al final de una pista a prop de la Casa de Carvallo (245 m). L’any 1871 l’enginyer Julio Carvallo va construir un sistema de diversos tolls alçats amb preses per abastir d’aigua a Tortosa. Seguirem el barranc de la Caramella passant per una successió de fins a set tolls (La quantitat d’aigua dependrà de les últimes pluges) i en algun punt entre el sisè i el setè toll caldrà ajudar-nos de les mans. Arribarem a un punt on conflueixen dos barrancs; el de la Caramella i el del Racó de la Gralla on podrem admirar 2 salts d’aigua; La Cua de Cavall i el Salt del Racó de la Gralla. A partir d’aquí un fort pendent ens portarà al cap de munt de la Cua de Cavall. Creuarem el Barranc del Racó de la Gralla i pujarem en direcció a la Mola Castellona fins el Collet de l’Escaleta. Continuarem pujant fins el Collet del Mig i el Coll del Vicari. Ja estem a tocar de la carretera que puja al Caro que seguirem, prenent dreceres en la major part, fins al cim del Caro (1.442 m) on gaudirem de les magnífiques vistes. Baixarem fins el Refugi del Caro seguint la carretera però evitant-la en gran part prenent dreceres.

Diumenge: Sortirem del Refugi del Caro en direcció al Coll de Pallers. Allí deixarem el GR per seguir un senderó fins el pilar de pedra de la Comptadora i la font del Basis de Caro, on ens desviarem en direcció “SE” cap a la Mola del Moro i la Mola Castellona. Revoltarem la Mola Castellona pel sud i ens dirigirem cap a la Roca del Migdia per travessar-la pel Forat del Vent i baixar fins el Coll Garrofera. Per fer-ho haurem de fer un parell de desgrimpades i passar per una lleixa amb pati on tindrem que anar amb compte. Del Coll de la Garrofera un còmode camí ens portarà a la Casa de Carvallo, punt d’inici de l’excursió.

Vocal: Albert Roig

DIFICULTAT:

FÀCIL: No hi ha cap pas tècnic. No supera els 1000 metres de desnivell.

MITJANA: Pot haver algun pas tècnic (grimpades, pas equipat… ) i/o el tipus de terreny té certa dificultat (tartera, cresta, glacera, exposició…) Pot superar o no els 1000 metres de desnivell.

ALTA: Hi ha passos tècnics (grimpades, pas equipat…) i/o dificultat en terreny (tartera, cresta, glacera, exposició…) Supera els 1000 metres de desnivell.

PLA D’EMERGÈNCIA: Establir el protocol de P.A.S. (Protegir, Avisar i Socórrer) Avisar a algun membre de la Junta que en cas de necessitat telefonarà al 112. Seguir les indicacions de les autoritats competents. MESURES CIVIQUES I MEDIAMBIENTALS: Comporteu-vos de manera cívica amb la natura, la resta de participants, els responsables de l’activitat, el patrimoni privat i públic per on passi el recorregut de l’activitat. No tireu deixalles, emporteu-vos-les a casa.
La Junta :Tots els canvis en l’itinerari, l’horari o en l’organització de la sortida són responsabilitat exclusiva dels membres de la Junta que hauran de prendre les mesures que creguin oportunes pel bon desenvolupament de l’activitat. Els participants Assumeixen que per les característiques pròpies d’aquest tipus d’activitat, i per estar realitzades en un entorn natural, entenen que no poden estar exemptes de cert risc. De la mateixa manera declaren trobar-se en condicions psíquiques – físiques adequades per la practica de l’activitat a la que s’inscriuen, i es comprometen a seguir les instruccions rebudes de la/les persones que dirigeixen l’activitat. Els menors d’edat han d’anar acompanyats per pares, tutors o adults degudament autoritzats, i omplir la fitxa oportuna.
L’activitat està coberta per una assegurança de RC però tanmateix és obligatori per a tots els assistents disposar de llicència anual de la FEEC en vigor o assegurança temporal que cal demanar als responsables de la sortida abans de l’inici d’aquesta.

Deja una respuesta

Introduce tus datos o haz clic en un icono para iniciar sesión:

Logo de WordPress.com

Estás comentando usando tu cuenta de WordPress.com. Salir /  Cambiar )

Foto de Facebook

Estás comentando usando tu cuenta de Facebook. Salir /  Cambiar )

Conectando a %s