Els Ventadors i Punta Pericana (Montsant)

Dia: 4 de Maig del 2019

Dificultat: Mitjana

Hora concentració: 7:15

Hora sortida i lloc sortida: 7:30 Pàrquing Mañe i Flaquer

Hora i punt inici: 9:00 Ermita de Santa Magdalena (Ulldemolins)

Durada: 8 h més parades

Circular:

Itinerari previst: Ermita de Sta. Magdalena – Ermita Sant Antoni – Riu Montsant – Els Ventadors – Punta dels Pins Carrassers –  Toll de l’Ou – Punta Pericana – Grau de la Roca del Llençol – Ermita de Sta. Magdalena

Distancia: 17 km

Desnivell: 1,100 m positius

Alçada Màxima:  1.062 m

Material necessari: Calçat adequat (bamba de muntanya o bota), roba adequada (samarreta

transpirable, polar, impermeable…), gorra, ulleres de sol, crema solar, etc…

Material Opcional: Bastons

Menjar: Esmorzar, dinar i aigua

100 Cims: No

On/Com apuntar-se: Divendres de 18:00h. a 20:00h. al nostre local al Poliesportiu de Torredembarra, Edifici Piscina, pujant les escales just abans del Bar.

O bé per mail: excursionista@outlook.com

Tancament inscripció: Dimecres 1 de Maig per mail o bé divendres 3 de Maig presencialment al Club de 18 a 20h.

Transport: Cotxe propi (per abaratir costos, el club s’encarregarà de distribuir als participants d’acord els cotxes disponibles)

Tipus llicencia: A

Preu sortida: Els socis no federats 5€ de l’assegurança temporal

                         Els que no sigueu socis 5€, més els 5 d’assegurança temporal

Descripció: Deixarem el cotxe a l’ermita de Santa Magdalena (Ulldemolins) i agafarem el GR 65.5 direcció Margalef. La pista de seguida esdevé senderó, fins arribar a l’ermita de Sant Antoni, on la reprendrem, tot trobant dreceres que la faran més agraïda, fins arribar a les Codolles Fondes. A partir d’aquí el camí s’estrenyerà i és tornarà ombrívol. A ambdós costats del camí veurem curioses formacions rocoses. Estarem a l’anomenat Congost del Fraguerau. Caminarem en direcció «O» fins trobar l’indicador de Sant Bartomeu amb el pont penjat sobre el riu Montsant. Aquí deixarem el GR que va a cercar la Llena i seguirem direcció Margalef. Desprès de passar per sota la formació Rocosa del Bisbe ens desviarem cap al “S” i començarem a enfilar-nos pels inclinats estrats de conglomerat dels Ventadors. El paisatge canvia radicalment i podrem gaudir d’una bona perspectiva del vessant nord de la serralada. Especialment del barranc dels Pèligs. La carena dels Ventadors, tot i que espectacular, és força aèria, i per tant no és recomanable per persones amb vertigen. Dels Ventadors en dirigirem a la Punta dels Pins Carrassers i al Pi de la Carabassera per girar al “SO” i apropar-nos a admirar el Toll de l’Ou. Des d’aquí un senderó amb forta pujada ens durà a la Punta Pericana. Un pas amb cadena ens permetrà, si volem, fer el cim i admirar les vistes. Seguirem vorejant el barranc dels Pèligs en direcció a la Cova del Cateri i el Collet del Parral. Des d’aquí el bonic Grau de la Roca del Llençol ens baixarà al pla i ens deixarà a l’ermita de Sta Magdalena, punt d’inici del nostre recorregut.

Vocal: Albert Roig

DIFICULTAT:

FÀCIL: No hi ha cap pas tècnic. No supera els 1000 metres de desnivell.

MITJANA: Pot haver algun pas tècnic (grimpades, pas equipat… ) i/o el tipus de terreny té certa dificultat (tartera, cresta, glacera, exposició…) Pot superar o no els 1000 metres de desnivell.

ALTA: Hi ha passos tècnics (grimpades, pas equipat…) i/o dificultat en terreny (tartera, cresta, glacera, exposició…) Supera els 1000 metres de desnivell.

PLA D’EMERGÈNCIA: Establir el protocol de P.A.S. (Protegir, Avisar i Socórrer) Avisar a algun membre de la Junta que en cas de necessitat telefonarà al 112. Seguir les indicacions de les autoritats competents. MESURES CIVIQUES I MEDIAMBIENTALS: Comporteu-vos de manera cívica amb la natura, la resta de participants, els responsables de l’activitat, el patrimoni privat i públic per on passi el recorregut de l’activitat. No tireu deixalles, emporteu-vos-les a casa.
La Junta :Tots els canvis en l’itinerari, l’horari o en l’organització de la sortida són responsabilitat exclusiva dels membres de la Junta que hauran de prendre les mesures que creguin oportunes pel bon desenvolupament de l’activitat. Els participants Assumeixen que per les característiques pròpies d’aquest tipus d’activitat, i per estar realitzades en un entorn natural, entenen que no poden estar exemptes de cert risc. De la mateixa manera declaren trobar-se en condicions psíquiques – físiques adequades per la practica de l’activitat a la que s’inscriuen, i es comprometen a seguir les instruccions rebudes de la/les persones que dirigeixen l’activitat. Els menors d’edat han d’anar acompanyats per pares, tutors o adults degudament autoritzats, i omplir la fitxa oportuna.
L’activitat està coberta per una assegurança de RC però tanmateix és obligatori per a tots els assistents disposar de llicència anual de la FEEC en vigor o assegurança temporal que cal demanar als responsables de la sortida abans de l’inici d’aquesta.

Deja una respuesta

Introduce tus datos o haz clic en un icono para iniciar sesión:

Logo de WordPress.com

Estás comentando usando tu cuenta de WordPress.com. Salir /  Cambiar )

Imagen de Twitter

Estás comentando usando tu cuenta de Twitter. Salir /  Cambiar )

Foto de Facebook

Estás comentando usando tu cuenta de Facebook. Salir /  Cambiar )

Conectando a %s