Vall de Cardó – Ermites i Creu de Santos

Dia: 24-3-19

Dificultat: Mitjana
Hora concentració: 6:45 h
Hora sortida i lloc sortida: 7:00 h Pàrquing Mañé i Flaquer
Punt Inici: Balneari de Cardó Hora: 8:45 h – Coordenades navegador: 40.951581, 0.577552
Durada: 6:30 h (inclou àpats)
Circular: SÍ
Itinerari previst: Balneari de Cardó, Ermita de Santa Teresa, Ermita de Sant Simeó, Cova dels Porcs, Font dels teixets, Portell de Xàquera, Creu de Santos, Portell de Cardó, Els Martells, Portell del Bou, La Cova Llòbrega, Font del Teix, Portell de Cosp, (opcional, cova Lluminosa i La Roca Foradada), Ermita de l’Àngel Custodi, Ermita de la Santíssima Trinitat, Ermita de Sant Elies i Balneari de Cardó.
Distancia: 10,5 km
Desnivell: 800 m
Alçada Màxima: 942 m
Material necessari: Calçat adequat (bamba de muntanya o bota), roba adequada (samarreta transpirable, polar, impermeable…), gorra, ulleres de sol, crema solar, etc…
Material Opcional: Bastons de trekking
Menjar: Esmorzar, Dinar, Ganyips i aigua
100 Cims: SÍ
On/Com apuntar-se: Divendres de 18:00h. a 20:00h. al nostre local al Poliesportiu de Torredembarra, Edifici Piscina, pujant les escales just abans del Bar.
O bé per mail: excursionista@outlook.com
Tancament inscripció: 20 de Març per mail o bé 22-03-2019 presencialment al Club.
Transport: Cotxe propi (per abaratir costos, el club s’encarregarà de distribuir als participants d’acord els cotxes disponibles)
Tipus llicencia: A
Poliesportiu Torredembarra – Despatx Edifici Piscina.
Observacions: Els que no surtin de Torredembarra poden quedar directament a les coordenades del punt d’inici de la ruta al Balneari de Cardó – Hora: 8:45 h – Coordenades navegador: 40.951581, 0.577552.
Podeu consultar la ruta a aquest enllaç: https://goo.gl/maps/QSNLSuFaWRt
Preu sortida: Els socis no federats 5€ de l’assegurança temporal
Els que no sigueu socis 5€, més els 5 d’assegurança temporal
Descripció: Circular antihorària per la Vall de Cardó, amb inici a l’antic Balneari de Cardó i explorant algunes de les ermites més significatives d’aquesta vall, que van pertànyer al Monestir de Sant Hilarió i que eren utilitzades pels monjos per allunyar-se de la vida mundana i dedicar-se a la vida eremítica (per a més informació consulteu el document que enviarem al grup a banda o a la viquipèdia). La Vall limita al nord amb el riu Ebre i dona l’esquena al mar gràcies a serra del mateix nom i coronada pel Creu de Santos (942 m.) al que hi farem cap. Després veurem formacions geològiques singulars, canviarem de vessant per veure un dels teixos més importants d’aquestes comarques i la font que porta el seu nom, passarem pel collet que ens retorna a la Vall de la que hem sortit, si ens convé ens acostarem a la roca foradada (un altre caprici geològic) i baixarem de tornada cap al Balneari tot passant per tres ermites més, combinant cultura, paisatge i natura.

Vocal: Sílvia Argilaga i Toni Martí

DIFICULTAT:
FÀCIL: No hi ha cap pas tècnic. No supera els 1000 metres de desnivell.
MITJANA: Pot haver algun pas tècnic (grimpades, pas equipat… ) i/o el tipus de terreny té certa dificultat (tartera, cresta, glacera, exposició…) Pot superar o no els 1000 metres de desnivell.
ALTA: Hi ha passos tècnics (grimpades, pas equipat…) i/o dificultat en terreny (tartera, cresta, glacera, exposició…) Supera els 1000 metres de desnivell.

PLA D’EMERGÈNCIA: Establir el protocol de P.A.S. (Protegir, Avisar i Socórrer) Avisar a algun membre de la Junta que en cas de necessitat telefonarà al 112. Seguir les indicacions de les autoritats competents.
MESURES CIVIQUES I MEDIAMBIENTALS: Comporteu-vos de manera cívica amb la natura, la resta de participants, els responsables de l’activitat, el patrimoni privat i públic per on passi el recorregut de l’activitat. No tireu deixalles, emporteu-vos-les a casa.
La Junta :Tots els canvis en l’itinerari, l’horari o en l’organització de la sortida són responsabilitat exclusiva dels membres de la Junta que hauran de prendre les mesures que creguin oportunes pel bon desenvolupament de l’activitat.
Els participants Assumeixen que per les característiques pròpies d’aquest tipus d’activitat, i per estar realitzades en un entorn natural, entenen que no poden estar exemptes de cert risc.
De la mateixa manera declaren trobar-se en condicions psíquiques – físiques adequades per la practica de l’activitat a la que s’inscriuen, i es comprometen a seguir les instruccions rebudes de la/les persones que dirigeixen l’activitat.
Els menors d’edat han d’anar acompanyats per pares, tutors o adults degudament autoritzats, i omplir la fitxa oportuna.
L’activitat està coberta per una assegurança de RC però tanmateix és obligatori per a tots els assistents disposar de llicència anual de la FEEC en vigor o assegurança temporal que cal demanar als responsables de la sortida abans de l’inici d’aquesta.

Deja una respuesta

Introduce tus datos o haz clic en un icono para iniciar sesión:

Logo de WordPress.com

Estás comentando usando tu cuenta de WordPress.com. Salir /  Cambiar )

Foto de Facebook

Estás comentando usando tu cuenta de Facebook. Salir /  Cambiar )

Conectando a %s