Circular per les Atalaies del Montmell

Dia: 30 de Desembre del 2018

Dificultat: Mitjana

Hora concentració: 07:45

Hora sortida i lloc sortida: 08h (Pàrquing Mañé i Flaquer)

Punt Inici: La Juncosa del Montmell

Durada: 7h (Parades incloses)

Circular:

Itinerari previst: Juncosa-Cova Gran-Puig de la Cova-Coll d’Arca-Talaia del Montmell-Creu del Cap de la Serra-Castell del Montmell-Sant Miquel del Montmell-Collet de Sant Pere-Puig de les Forques-Purroig-Juncosa

Distancia: 15 km.

Desnivell: 780 m.

Alçada Màxima: 861 m. (Talaia del Montmell)

Material necessari: Calçat adequat (bamba de muntanya o bota), roba adequada (samarreta transpirable, polar, impermeable…), gorra, ulleres de sol, crema solar, etc…

Material Opcional: Bastons de trekking

Menjar: Dinar, ganyips, aigua…

100 Cims:

On/Com apuntar-se: Divendres de 18:00h. a 20:00h. al nostre local al Poliesportiu de Torredembarra, Edifici Piscina, pujant les escales just abans del Bar.

O bé per mail: excursionista@outlook.com

Tancament inscripció: Divendres 28-12-18

Transport: Cotxe propi (per abaratir costos, el club s’encarregarà de distribuir als participants d’acord els cotxes disponibles)

Tipus llicencia: A

Observacions:

Preu sortida: Els socis no federats 5€ de l’assegurança temporal

Els que no sigueu socis 5€, més els 5 d’assegurança temporal

Descripció: Itinerari per les muntanyes que encerclen la petita localitat de Juncosa del Montmell, al Baix Penedès. Tot i la seva modesta alçada, es tracta d’un itinerari exigent en alguns dels trams a recórrer, costeruts i per terreny descompost i pedregós. En general els camins i corriols són ben marcats i fressats, voltats per una vegetació baixa i llenyosa típicament mediterrània que aconsella no sortir-se’n.

Gràcies a la seva ubicació, integrat en la Serralada Prelitoral, des dels punts més enlairats del recorregut podrem gaudir d’extenses panoràmiques en totes direccions: la façana marítima des de les costes del Garraf fins al golf de Sant Jordi, bona part de la Serralada Litoral (Montserrat, La Mola, Montseny, Ports de Beseit…), la vall de Juncosa… En un dia clar fins i tot podrem albirar el Pirineu oriental (aconsellable dur binocles). També hi cal destacar alguns elements naturals i històrics d’interès, com ara el pintoresc abric de la Cova Gran o Cova Plana, les ruïnes del castell medieval o l’església romànica de Sant Miquel del Montmell.

Vocal: Albert Cano

DIFICULTAT:

FÀCIL: No hi ha cap pas tècnic. No supera els 1000 metres de desnivell.

MITJANA: Pot haver algun pas tècnic (grimpades, pas equipat… ) i/o el tipus de terreny té certa dificultat (tartera, cresta, glacera, exposició…) Pot superar o no els 1000 metres de desnivell.

ALTA: Hi ha passos tècnics (grimpades, pas equipat…) i/o dificultat en terreny (tartera, cresta, glacera, exposició…) Supera els 1000 metres de desnivell.

 

PLA D’EMERGÈNCIA: Establir el protocol de P.A.S. (Protegir, Avisar i Socórrer) Avisar a algun membre de la Junta que en cas de necessitat telefonarà al 112. Seguir les indicacions de les autoritats competents.MESURES CIVIQUES I MEDIAMBIENTALS: Comporteu-vos de manera cívica amb la natura, la resta de participants, els responsables de l’activitat, el patrimoni privat i públic per on passi el recorregut de l’activitat. No tireu deixalles, emporteu-vos-les a casa.
La Junta :Tots els canvis en l’itinerari, l’horari o en l’organització de la sortida són responsabilitat exclusiva dels membres de la Junta que hauran de prendre les mesures que creguin oportunes pel bon desenvolupament de l’activitat.Els participants Assumeixen que per les característiques pròpies d’aquest tipus d’activitat, i per estar realitzades en un entorn natural, entenen que no poden estar exemptes de cert risc.

De la mateixa manera declaren trobar-se en condicions psíquiques – físiques adequades per la practica de l’activitat a la que s’inscriuen, i es comprometen a seguir les instruccions rebudes de la/les persones que dirigeixen l’activitat.

Els menors d’edat han d’anar acompanyats per pares, tutors o adults degudament autoritzats, i omplir la fitxa oportuna.

L’activitat està coberta per una assegurança de RC però tanmateix és obligatori per a tots els assistents disposar de llicència anual de la FEEC en vigor o assegurança temporal que cal demanar als responsables de la sortida abans de l’inici d’aquesta.

Deja una respuesta

Introduce tus datos o haz clic en un icono para iniciar sesión:

Logo de WordPress.com

Estás comentando usando tu cuenta de WordPress.com. Salir /  Cambiar )

Foto de Facebook

Estás comentando usando tu cuenta de Facebook. Salir /  Cambiar )

Conectando a %s