Salt de Sallent i Escletxes de la Freixeneda (Garrotxa)

Dia: 17-11-18

Dificultat: Mitjana

Hora concentració: 6:15

Hora sortida i lloc sortida: 6:30 Pàrquing Mañe i Flaquer

Punt Inici: Sant Privat d’en Bas (Garrotxa)

Durada: 8 h més parades

Circular:

Itinerari previst: Àrea de picnic del Pla d’en Xurri – Salt de Sallent – Creu de la Freixeneda – Coll del Home Mort – Escletxes de la Freixeneda – Riu Sallent – Àerea de picnic del Pla d’en Xurri

Distancia: 18 km

Desnivell: 1.300 m positius

Alçada Màxima: 1.350 m

Material necessari: Calçat adequat (bamba de muntanya o bota), roba adequada (samarreta

transpirable, polar, impermeable…), gorra, ulleres de sol, crema solar, etc…

Material Opcional: Bastons

Menjar: Esmorzar, dinar i aigua

100 Cims: No

On/Com apuntar-se: Divendres de 18:00h. a 20:00h. al nostre local al Poliesportiu de Torredembarra, Edifici Piscina, pujant les escales just abans del Bar.

O bé per mail: excursionista@outlook.com

Tancament inscripció:

Transport: Cotxe propi (per abaratir costos, el club s’encarregarà de distribuir als participants d’acord els cotxes disponibles)

Tipus llicencia: A

Preu sortida: Els socis no federats 5€ de l’assegurança temporal

Els que no sigueu socis 5€, més els 5 d’assegurança temporal

 

Descripció: Sortida circular al Salt de Sallent i a les Escletxes de la Freixeneda. Partirem del àrea de picnic del Pla d’en Xurri seguint un camí ample que fa lleugera pujada. Un cop arribats al Torrent de les Olletes la pujada és fa més pronunciada. Estem al Camí dels Matxos. Al Torrent del Xerrics la pujada ja és suavitza i abans de portar 5 km ja haurem arribat al Salt de Sallent. El Salt de Sallent és una caiguda d’aigua d’uns 80 m a on, degut a l’alçada del mirador, podrem gaudir de unes boniques vistes de la Vall d’en Bas. Tindrem que tenir cura, però, ja que al mirador del salt no hi ha barana. Des d’aquí la pujada continua, fent-se més pronunciada a partir de la casa de Sallent seguint un camí a estones una mica brut de vegetació fins arribar a la cruïlla de camins de La Creu de Freixeneda. Continuarem fins el Coll de l’Home Mort per un camí ja més planer. A partir d’aquí seguirem un corriol per la Baga de Freixeneda i aviat començarem a trobar les primeres esquerdes de la Freixeneda. És veu que als voltants de l’any 1.425 hi va haver en aquesta zona un gran terratrèmol que va provocar aquestes grans escletxes al terra. Podrem comprovar la magnitud d’aquell sisme pel moviment dels blocs de roca. En algun lloc tenen una fondària de 4 a 6 m i és pot passejar per dintre. El microclima al seu interior és molt particular i les parets estan cobertes d’una espessa molsa molt atapeïda que juntament amb els vells faigs, amb les seves arrels en mig de les roques, creen un entorn propi per un conte de fades. Deixarem la Freixeneda per un camí que arranca a la Casa de la Freixeneda i que ben aviat és transforma en un corriol, el camí de Salt de Bot, que amb un pronunciat descens ens porta fins el Riu Sallent, on podrem admirar uns bonics gorgs, ja a tocar del punt de sortida. El Pla d’en Xurri.

Vocal: Albert Roig

 

DIFICULTAT:

FÀCIL: No hi ha cap pas tècnic. No supera els 1000 metres de desnivell.

MITJANA: Pot haver algun pas tècnic (grimpades, pas equipat… ) i/o el tipus de terreny té certa dificultat (tartera, cresta, glacera, exposició…) Pot superar o no els 1000 metres de desnivell.

ALTA: Hi ha passos tècnics (grimpades, pas equipat…) i/o dificultat en terreny (tartera, cresta, glacera, exposició…) Supera els 1000 metres de desnivell.

PLA D’EMERGÈNCIA: Establir el protocol de P.A.S. (Protegir, Avisar i Socórrer) Avisar a algun membre de la Junta que en cas de necessitat telefonarà al 112. Seguir les indicacions de les autoritats competents.

MESURES CIVIQUES I MEDIAMBIENTALS: Comporteu-vos de manera cívica amb la natura, la resta de participants, els responsables de l’activitat, el patrimoni privat i públic per on passi el recorregut de l’activitat. No tireu deixalles, emporteu-vos-les a casa.

La Junta :Tots els canvis en l’itinerari, l’horari o en l’organització de la sortida són responsabilitat exclusiva dels membres de la Junta que hauran de prendre les mesures que creguin oportunes pel bon desenvolupament de l’activitat.

Els participants Assumeixen que per les característiques pròpies d’aquest tipus d’activitat, i per estar realitzades en un entorn natural, entenen que no poden estar exemptes de cert risc.

De la mateixa manera declaren trobar-se en condicions psíquiques – físiques adequades per la practica de l’activitat a la que s’inscriuen, i es comprometen a seguir les instruccions rebudes de la/les persones que dirigeixen l’activitat.

Els menors d’edat han d’anar acompanyats per pares, tutors o adults degudament autoritzats, i omplir la fitxa oportuna.

L’activitat està coberta per una assegurança de RC però tanmateix és obligatori per a tots els assistents disposar de llicència anual de la FEEC en vigor o assegurança temporal que cal demanar als responsables de la sortida abans de l’inici d’aquesta.

Deja una respuesta

Introduce tus datos o haz clic en un icono para iniciar sesión:

Logo de WordPress.com

Estás comentando usando tu cuenta de WordPress.com. Salir /  Cambiar )

Foto de Facebook

Estás comentando usando tu cuenta de Facebook. Salir /  Cambiar )

Conectando a %s