Pont Natural i La Llibreria (Montsant)

Dia: 6 d’Octubre

Dificultat: Mitjana

Hora concentració: 7:15

Hora sortida i lloc sortida: 7:30 Pàrquing Mañe i Flaquer

Punt Inici: Ermita de Santa Magdalena (Ulldemolins)

Durada: 8 h més parades

Circular:

Itinerari previst: Ermita de Sta. Magdalena – Riu Montsant – Aiguabarreig – Pont Natural – La Llibreria – Toll de l’Ou – Pi de la Carabasseta – Ermita de Sta. Magdalena

Distancia: 18 km

Desnivell: 950 m positius

Alçada Màxima:  1.000 m

Material necessari: Calçat adequat (bamba de muntanya o bota), roba adequada (samarreta

transpirable, polar, impermeable…), gorra, ulleres de sol, crema solar, etc…

Material Opcional: Bastons

Menjar: Esmorzar, dinar i aigua

100 Cims: No

On/Com apuntar-se: Divendres de 18:00h. a 20:00h. al nostre local al Poliesportiu de Torredembarra, Edifici Piscina, pujant les escales just abans del Bar.

O bé per mail: excursionista@outlook.com

Tancament inscripció: Divendres 5 d’Octubre

Transport: Cotxe propi (per abaratir costos, el club s’encarregarà de distribuir als participants d’acord els cotxes disponibles)

Tipus llicencia: A

Preu sortida: Els socis no federats 5€ de l’assegurança temporal

Els que no sigueu socis 5€, més els 5 d’assegurança temporal

 

Descripció: Deixem el cotxe a l’ermita de Santa Magdalena (Ulldemolins) i agafem el GR 65.5 direcció Margalef. La pista de seguida esdevé senderó, fins arribar a l’ermita de Sant Antoni, on la reprenem, tot trobant dreceres que la fan més agraïda, fins arribar a les Codolles Fondes i després de passar per la Font de la Gleva. A partir d’aquí el camí s’estreny i és torna ombrívol. Deixem a la dreta el corriol que va al racó de la Pastera. A ambdós costats del camí veiem curioses formacions rocoses. Estem a l’anomenat Congost del Fraguerau. Caminem en direcció «O» fins trobar l’indicador de Sant Bartomeu amb el pont penjat sobre el riu Montsant. Aquí deixem el GR que va a cercar la Llena i seguim direcció Margalef tot vorejant la serralada i passant a frec de varies balmes. Desprès de passar per sobre la Cova de l’Argamassa trobem un pal indicador, estem al “Aiguabarreig” on el camí es bifurca. Recte aniríem a Margalef (Mas de Soleràs) però nosaltres girem cap al «SE» per remuntar el barranc. Aquí comença una llarga pujada fins el creuament amb el PR-C 14. De seguida trobem la gran balma de la Cova Fumada. Arribem a un pla on trobem un pal indicador que mostra els camins de l’encreuament. Al “E” aniríem a trobar el barranc de Vidobar i la Font de Canaletes. Al “NO” cap a l’engolidor. Nosaltres anem recte, sense creuar el riuet però paral•lels a ell. En aquest lloc una mica perdedor s’ajunten els barrancs dels Pèlags i de Vidobar. El corriol no massa clar malgrat trobar alguna fita va salvant el barranc amb algun pas on cal posar les mans. Creuem dos cops el riuet i passem a frec d’uns esplèndids salts d’aigua. Ens enfilem amb força en la part més dura de la pujada per arribar a un tram esllavissat a frec de la serralada. La pedra solta fa que costi avançar. Un darrer esforç i estem al Pont Natural on podem gaudir de la visió frontal dels Ventadors. Creuem el pont per sota per seguir un corriol ben fressat que va guanyant altura tot vorejant la serralada amb continues pujades i baixades. Arribem al forat conegut com a Llibreria i ens hi introduïm per gaudir d’aquest indret amagat. Continuem seguint el corriol fins entroncar amb el PR-C 14 conegut com a Camí de la Pleta. A partir d’aquí comencem a davallar suaument. Una mica més endavant deixem el PR per anar a l’esquerra, vorejar la punta del Junça i davallar fins entroncar amb el GR 171. Anem a l’esquerra i ens apropem a admirar el Toll de l’Ou. Des d’aquí seguim pel GR pujant tranquil•lament fins assolir el punt més alt del recorregut, el Pi de la Carabasseta. En aquesta cruïlla de camins agafem el fàcil grau que ens baixa al pla i ens deixa a l’ermita de Sta Magdalena, punt d’inici del nostre recorregut.

Vocal: Albert Roig

 

DIFICULTAT:

FÀCIL: No hi ha cap pas tècnic. No supera els 1000 metres de desnivell.

MITJANA: Pot haver algun pas tècnic (grimpades, pas equipat… ) i/o el tipus de terreny té certa dificultat (tartera, cresta, glacera, exposició…) Pot superar o no els 1000 metres de desnivell.

ALTA: Hi ha passos tècnics (grimpades, pas equipat…) i/o dificultat en terreny (tartera, cresta, glacera, exposició…) Supera els 1000 metres de desnivell.

PLA D’EMERGÈNCIA: Establir el protocol de P.A.S. (Protegir, Avisar i Socórrer) Avisar a algun membre de la Junta que en cas de necessitat telefonarà al 112. Seguir les indicacions de les autoritats competents.

MESURES CIVIQUES I MEDIAMBIENTALS: Comporteu-vos de manera cívica amb la natura, la resta de participants, els responsables de l’activitat, el patrimoni privat i públic per on passi el recorregut de l’activitat. No tireu deixalles, emporteu-vos-les a casa.

La Junta :Tots els canvis en l’itinerari, l’horari o en l’organització de la sortida són responsabilitat exclusiva dels membres de la Junta que hauran de prendre les mesures que creguin oportunes pel bon desenvolupament de l’activitat.

Els participants Assumeixen que per les característiques pròpies d’aquest tipus d’activitat, i per estar realitzades en un entorn natural, entenen que no poden estar exemptes de cert risc.

De la mateixa manera declaren trobar-se en condicions psíquiques – físiques adequades per la practica de l’activitat a la que s’inscriuen, i es comprometen a seguir les instruccions rebudes de la/les persones que dirigeixen l’activitat.

Els menors d’edat han d’anar acompanyats per pares, tutors o adults degudament autoritzats, i omplir la fitxa oportuna.

L’activitat està coberta per una assegurança de RC però tanmateix és obligatori per a tots els assistents disposar de llicència anual de la FEEC en vigor o assegurança temporal que cal demanar als responsables de la sortida abans de l’inici d’aquesta.

 

Deja una respuesta

Introduce tus datos o haz clic en un icono para iniciar sesión:

Logo de WordPress.com

Estás comentando usando tu cuenta de WordPress.com. Salir /  Cambiar )

Foto de Facebook

Estás comentando usando tu cuenta de Facebook. Salir /  Cambiar )

Conectando a %s