MONTARDO PEL REFUGI JOAN VENTOSA I CALVELL (P. N. AIGÜESTORTES)

Dia: 28/29 de Juliol

Dificultat: Alta

Hora concentració: 8:15

Hora sortida i lloc sortida: 8:30 Pàrquing Mañe i Flaquer

Punt Inici: Pàrquing Envassament de Cavallers

Durada: Dissabte 2h’. Diumenge 6h30’ (Més parades)

Circular: No

Itinerari previst: Dissabte: Embassament de Cavallers, Refugi Joan Ventosa i Calvell. Diumenge: Refugi Joan Ventosa i Calvell, Coll de Crestada, Montardo (2.833 m), Coll de Crestada, Refugi Joan Ventosa i Calvell, Embassament de Cavallers

Distancia: Dissabte 4,5 km. Diumenge 16,5 km

Desnivell: Dissabte: 435 m positius. Diumenge: 650 m positius, 1.050 m negatius

Alçada Màxima: 2.833 m

Material necessari: Calçat adequat (bota o bamba de muntanya), roba adequada (samarreta térmica transpirable, polar, impermeable…), gorra, ulleres de sol, crema solar, etc…

Material Opcional: Bastons de trekking

Menjar: Esmorzar, dinar i aigua

100 Cims: Si

On/Com apuntar-se: Cal fer paga i senyal 25 euros., data límit el dia 16 de Juliol (inclòs)

Presencialment al Club (Divendres de 18:00h. a 20:00h. al nostre local al Poliesportiu de Torredembarra, Edifici Piscina, pujant les escales just abans del Bar.)

O bé per transferència bancària al número de compte: ES84 0081-0321-5500-0140-0448

Indicar NOM i COGNOMS i afegir MONTARDO. (IMPORTANT!!!)

Enviar comprobant al mail: excursionista@outlook.com

Tancament inscripció: Dilluns 316 de Juliol o fins exhaurir places (10 pax)

Transport: Cotxe propi (per abaratir costos, el club s’encarregarà de distribuir als participants d’acord els cotxes disponibles)

Tipus llicencia: C

Preu sortida: 46.50 € mitja pensió (preu federat + soci Club Excursionisme Torredembarra)

 

Descripció: Dissabte: Sortirem del pàrquing que hi ha al costat de la presa del Embassament de Cavallers (1.730 m) i rodejarem el embassament per la dreta, tot seguint un ampli camí. Al cap de uns 40′ deixarem enrere el embassament i el camí començarà a guanyar alçada. Desprès de travessar un pont arribarem al Planell de Riomalo (1.850 m). La entrada al Parc Nacional de Aigüestortes. Des d’aquí remuntarem el Barranc Llastres de la Morta per un sender evident entre pedres grans i llises. Al cap de unes 2h apareixerà el Estany Negre, des d’on una ultima pujada ens portara fins el refugi Joan Ventosa i Calvell (2.220 m) en unes 2h30′. Des d’aquest magnific emplaçament elevat sobre el Estany negre podrem gaudir de unes boniques vistes del Massís de Bessiberris i de la Serra de Tumeneia.

Diumenge: Sortirem del refugi (2.220 m) en direcció NO cap una zona d’estanys que ens acompanyara fins pràcticament el Coll de Crestada. Del Estany de Travessani (2.247 m, 10′) ens dirigirem en direcció N cap al petit Estany de Clot (2.280 m, 20′), i desprès de passar petits estanys, cap al Estany de Mangades (2.379 m) i el Estany de Monges (2.418 m, 55′), ja a tocar del Coll de Crestada (2.475 m, 1h10′) que fa de frontera entre la Ribagorça i la Vall de Aran. Per l’altra banda d’aquest coll enllaça la ruta que ve del Refugi de la Restanca. Nosaltres seguirem direcció N. Ara comença la pujada més forta del recorregut fins el Coll del Montardo (2.756 m). Des d’aqui una última pujada amb un pendent considerable però sense complicació ens deixa al cim del Montardo (2.833 m), en unes 2h30′, des d’on podrem gaudir de les impresionants vistes. La tornada serà per la mateixa ruta, desfent el camí d’anada fins el refugi Joan Ventosa i Calvell i d’aquí fins el punt de inici de la excursió el dia anterior.

Vocal: Albert Roig

DIFICULTAT:

FÀCIL: No hi ha cap pas tècnic. No supera els 1000 metres de desnivell.

MITJANA: Pot haver algun pas tècnic (grimpades, pas equipat… ) i/o el tipus de terreny té certa dificultat (tartera, cresta, glacera, exposició…) Pot superar o no els 1000 metres de desnivell.

ALTA: Hi ha passos tècnics (grimpades, pas equipat…) i/o dificultat en terreny (tartera, cresta, glacera, exposició…) Supera els 1000 metres de desnivell.

PLA D’EMERGÈNCIA: Establir el protocol de P.A.S. (Protegir, Avisar i Socórrer) Avisar a algun membre de la Junta que en cas de necessitat telefonarà al 112. Seguir les indicacions de les autoritats competents.MESURES CIVIQUES I MEDIAMBIENTALS: Comporteu-vos de manera cívica amb la natura, la resta de participants, els responsables de l’activitat, el patrimoni privat i públic per on passi el recorregut de l’activitat. No tireu deixalles, emporteu-vos-les a casa.
La Junta :Tots els canvis en l’itinerari, l’horari o en l’organització de la sortida són responsabilitat exclusiva dels membres de la Junta que hauran de prendre les mesures que creguin oportunes pel bon desenvolupament de l’activitat.Els participants Assumeixen que per les característiques pròpies d’aquest tipus d’activitat, i per estar realitzades en un entorn natural, entenen que no poden estar exemptes de cert risc.

De la mateixa manera declaren trobar-se en condicions psíquiques – físiques adequades per la practica de l’activitat a la que s’inscriuen, i es comprometen a seguir les instruccions rebudes de la/les persones que dirigeixen l’activitat.

Els menors d’edat han d’anar acompanyats per pares, tutors o adults degudament autoritzats, i omplir la fitxa oportuna.

L’activitat està coberta per una assegurança de RC però tanmateix és obligatori per a tots els assistents disposar de llicència anual de la FEEC en vigor o assegurança temporal que cal demanar als responsables de la sortida abans de l’inici d’aquesta.

Deja una respuesta

Introduce tus datos o haz clic en un icono para iniciar sesión:

Logo de WordPress.com

Estás comentando usando tu cuenta de WordPress.com. Salir /  Cambiar )

Foto de Facebook

Estás comentando usando tu cuenta de Facebook. Salir /  Cambiar )

Conectando a %s