Carrer Ample, Puntas Bassiol i l’Espina

Diumenge 25 de Març

Dificultat: Mitjana

Hora concentració: 7:15

Hora sortida i lloc sortida: 7:30 Pàrquing Mañe i Flaquer

Punt Inici: Àrea recreativa de la Franqueta

Durada: 8 h

Circular:

Itinerari previst: Àrea de la Franqueta, Barranc Carrer Ample, Mas de Maraco, Punta del Bassiol, l’Espina, Coll de les Saleres, Àrea de la Franqueta

Distancia: 18 km

Desnivell: 900 m positius

Alçada Màxima: 1.181 m

Material necessari: Calçat adequat (bamba de muntanya o bota), roba adequada (samarreta

transpirable, polar, impermeable…), gorra, ulleres de sol, crema solar, etc…

Material Opcional: Bastons

Menjar: Esmorzar, dinar i aigua

100 Cims: Si

On/Com apuntar-se: Divendres de 18:00h. a 20:00h. al nostre local al Poliesportiu de Torredembarra, Edifici Piscina, pujant les escales just abans del Bar.

O bé per mail: excursionista@outlook.com

Tancament inscripció: Divendres 23 de març

Transport: Cotxe propi (per abaratir costos, el club s’encarregarà de distribuir als participants d’acord els cotxes disponibles)

Tipus llicencia: A

Preu sortida: Els socis no federats 5€ de l’assegurança temporal

Els que no sigueu socis 5€, més els 5 d’assegurança temporal

 

Descripció: Sortirem del àrea de la Franqueta remuntant la vall fins a la Marbrera, una antiga pedrera de marbre, just a la confluència del riu dels Estrets i el Barranc del Carrer Ample. Aquí enfilarem barranc amunt, per la llera del barranc amb bosc als dos costats. El terreny és pedregós i, normalment, sec. Podrem trobar algun toll d’aigua però si fa poc ha plogut pot ser complicat de pujar-hi. Més amunt el barranc s’estrenyerà entre dos parets, és l’Estret de Palanquetes. A partir d’aquí el pendent s’accentuarà, pujant entre blocs de pedra i pràcticament sense camí. Una mica mes amunt desapareixerà puntualment la pedra i anirem per un corriol per dins del bosc. De cop, sobre la cota 800m, el bosc clarejarà fins desapareixer. El barranc s’eixamplarà una mica i veurem a sobre a l’esquerra els Colls del Fenassar amb pins grandiosos. A partir d’aquí canviarà el paisatge, de cop i és tornarà àrid i molt agrest. Semblarà que ens hagem transportat a una de les valls pedregoses i calcaries de Pirineus. A l’esquerra s’obrirà el barranc de la Rambla on podrem visitar una cova amb pintures rupestres falses. Tornarem al Carrer Ample per fer la part superior del barranc, encisadora i sorprenent. Una mica mes amunt recuperarem puntualment el bosc i seguint un corriol arribarem al Mas del Maraco. Des d’aquí pujarem al llom d’una aresta no massa dreta que ens portarà a la Punta del Bassiol de 1.168m. Des d’on veurem el cim de l’Espina de 1.181m que farem tot seguit desprès de travessar el Coll d’Alfara. Tornarem sobre els nostres passos per agafar el GR-7 i reseguir la carena de les Rases de Maraco gaudint de vistes espectaculars del barranc i dels cims dels voltants. Passarem pel Coll de les Mirandes (1.060m) que separa els cims de la Punta Marranya de 1086m, que deixarem a la dreta, i la Punta de l’Edrera, de 1.084m, a l’esquerra. Una mica més endavant entrarem al bosc i el paisatge canviarà de cop. Desapareixerà el terreny aspre, sec i dur i canviarà per un bosc altívol, fresc i verd. Al cap d’una estona deixarem la carena tot girant a la dreta. El bosc desapareixerà en una gran tartera i seguirem baixant pel corriol fins arribar a una pista forestal. Estarem al Coll de les Saleres (883m). Seguirem la pista però tot i ser pista el paisatge és bonic, amb bosc i envoltat de parets. Més avall vorejarem la Punta dels Cirers per sortir molt més avall al Barranc dels Estrets i a la pista de la Vall d’Uixó que ens durà al punt de inici de l’excursió.

Vocal: Albert Roig

 

DIFICULTAT:

FÀCIL: No hi ha cap pas tècnic. No supera els 1000 metres de desnivell.

MITJANA: Pot haver algun pas tècnic (grimpades, pas equipat… ) i/o el tipus de terreny té certa dificultat (tartera, cresta, glacera, exposició…) Pot superar o no els 1000 metres de desnivell.

ALTA: Hi ha passos tècnics (grimpades, pas equipat…) i/o dificultat en terreny (tartera, cresta, glacera, exposició…) Supera els 1000 metres de desnivell.

PLA D’EMERGÈNCIA: Establir el protocol de P.A.S. (Protegir, Avisar i Socórrer) Avisar a algun membre de la Junta que en cas de necessitat telefonarà al 112. Seguir les indicacions de les autoritats competents.

MESURES CIVIQUES I MEDIAMBIENTALS: Comporteu-vos de manera cívica amb la natura, la resta de participants, els responsables de l’activitat, el patrimoni privat i públic per on passi el recorregut de l’activitat. No tireu deixalles, emporteu-vos-les a casa.

La Junta :Tots els canvis en l’itinerari, l’horari o en l’organització de la sortida són responsabilitat exclusiva dels membres de la Junta que hauran de prendre les mesures que creguin oportunes pel bon desenvolupament de l’activitat.

Els participants Assumeixen que per les característiques pròpies d’aquest tipus d’activitat, i per estar realitzades en un entorn natural, entenen que no poden estar exemptes de cert risc.

De la mateixa manera declaren trobar-se en condicions psíquiques – físiques adequades per la practica de l’activitat a la que s’inscriuen, i es comprometen a seguir les instruccions rebudes de la/les persones que dirigeixen l’activitat.

Els menors d’edat han d’anar acompanyats per pares, tutors o adults degudament autoritzats, i omplir la fitxa oportuna.

L’activitat està coberta per una assegurança de RC però tanmateix és obligatori per a tots els assistents disposar de llicència anual de la FEEC en vigor o assegurança temporal que cal demanar als responsables de la sortida abans de l’inici d’aquesta.

 

Deja una respuesta

Introduce tus datos o haz clic en un icono para iniciar sesión:

Logo de WordPress.com

Estás comentando usando tu cuenta de WordPress.com. Salir /  Cambiar )

Foto de Facebook

Estás comentando usando tu cuenta de Facebook. Salir /  Cambiar )

Conectando a %s