Helicòpters a la muntanya

Aquest cap de setmana el Club Excursionisme Torredembarra ha estat per Andorra trescant de valent, pernoctant en hotels de milions d’estels, i fruïnt de valls i cims…en breu veureu fotos. 

Pero a vegades cal denunciar actes incívics (o així ho entenem nosaltres) que “embruten” la muntanya amb les misèries de la civilització.

Tot seguit us enviem la carta/denúncia dels fets enviada a la Feec (en concret a la seva revista, Vèrtex)
També us enviem la seqüència de fotos del incident, molt descriptives.

Helicòpters a muntanya

El passat dia 23 de Juliol el Club Excursionisme Torredembarra vam fer la següent travessa per la bonica Vall de Madriu (Andorra): Llac d’Engolasters-Coll Jovell-Refugi Fontverd (on vam pernoctar)-Estany Blau-Pic d’Agols-Tossa de Braibal-Coll Jovell-Llac d’Engolasters.

Tot anava bé fins que a l’alçada de l’Estany Blau, on estàvem fent una petita parada per menjar quatre ganyips , de sobte aparegué un helicòpter a molt baixa alçada, i quan dic a baixa alçada vull dir que fent un salt potser l’haguéssim arribat a tocar.
Quasi ni ens va donar temps de protegir-nos tot estirant-nos a terra, i del cop de vent de les pales de l’aparell una integrant de l’ excursió va sortir projectada, amb la mala sort que va caure fent-se una ferida oberta a la cama esquerra.

L’helicòpter va fer una volta i va tornar a l’Estany pocs segons després, i per sorpresa nostra va deixar un nombrós grup de persones a l’altre riba de l’Estany.

Quan vam passar per allà, després de fer les oportunes cures a la integrant del grup, ens va sorprendre descobrir que el “carregament” que l’helicòpter havia deixat a terra era un grup de pescadors francesos, que ja pescaven tan tranquil·lament, totalment aliens al que havia passat…

Vull denunciar les següents qüestions:

1/ La mala praxis del pilot de l’ helicòpter, sortint de sobte en un coll, a molt baixa alçada, posant en perill les persones que hi érem en aquell moment. Segurament aquest tipus de vol “Esportiu” va agradar molt als clients de l’aparell…

2/ Denunciar també el “parc temàtic” que sembla predestinada a convertir-se qualsevol muntanya. Puc entendre helicòpters per fer rescats a muntanya (lògic) i helicòpters per abastir de subministraments els Refugis (necessari).

Però no entenc helicòpters per portar gent directament als estanys per pescar, bé, sí que ho entenc, però considero que no és el camí a seguir ni per l’àmbit de la Muntanya ni per la societat en general.

 

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s