Atalaia del Montmell

Data: Diumenge 26 de Febrer de 2017

Atalaia del Montmell

 Dificultat: Mitjana

Hora concentració: 7:15

Hora sortida i lloc sortida: 7:30 Pàrquing Mañe i Flaquer

Punt Inici:  Area recreativa de la Juncosa del Montmell.

Durada: 4h

Circular:

Itinerari previst:  Àrea recreativa de la Juncosa, castell del Montmell, Creu, cim del Montmell, Cal Magí Vidal, Àrea recreativa de la Juncosa.

Distancia: 11Km

Desnivell: 432m

Alçada Màxima: 892 mts (Atalaia del Montmell)

Material necessari: Calçat adequat (bamba de muntanya o bota), roba adequada (samarreta

transpirable, polar, impermeable…), gorra, ulleres de sol, crema solar, etc…

Material Opcional: Pals de trekking

Menjar: Esmorzar i aigua.

100 Cims: Si

On/Com apuntar-se: Divendres de 18:00h. a 20:00h. al nostre local al Poliesportiu de Torredembarra, Edifici Piscina, pujant les escales just abans del Bar.

O bé per mail: excursionista@outlook.com

Tancament inscripció: Divendres 24 de Febrer a les 20:00

Transport: Cotxe propi (per abaratir costos, el club s’encarregarà de distribuir als participants d’acord els cotxes disponibles)

 

Tipus llicencia:  A

Observacions:

Preu sortida: Els socis no federats 5€ de l’assegurança temporal

Els que no sigueu socis 5€, més els 5 d’assegurança temporal

 

Descripció: Excursió de nivell mitjà. Aparcarem a la pista que hi ha al costat de l’ àrea recreativa, d’ allà anirem creuant la pista fins l’ ermita vella de Sant Miquel (Romànica). Continuarem per corriol estret i algun pas que caldrà utilitzar les mans, petites grimpades una mica aèries. Arribarem a un punt on ens desviarem per visitar les ruines del Castell del Montmell. Tornarem al camí deixat i pujant una miqueta més arribarem a la Creu del Montmell (781mts), que no es el cim. Continuarem per la carena amb unes vistes impressionants i en una estona arribarem al cim del Montmell de 862 mts. Antigament els pescadors es guiaven per aquet cim visible des de molt lluny dins del mar. Continuarem baixant pel coll de la Serra i anirem cap Cal Magí Vidal, per un corriol una mica complicat amb fortes pendents al principi. Passarem per un pi gran amb tres soques. Desprès per un camí mes ample i ple de vegetacií (cara nord) i arribarem un altre cop a la pista i als cotxes.

Vocal: Àngels García

 

DIFICULTAT:

FÀCIL: No hi ha cap pas tècnic. No supera els 1000 metres de desnivell.

MITJANA: Pot haver algun pas tècnic (grimpades, pas equipat… ) i/o el tipus de terreny té certa dificultat (tartera, cresta, glacera, exposició…) Pot superar o no els 1000 metres de desnivell.

ALTA: Hi ha passos tècnics (grimpades, pas equipat…) i/o dificultat en terreny (tartera, cresta, glacera, exposició…) Supera els 1000 metres de desnivell.

 

PLA D’EMERGÈNCIA: Establir el protocol de P.A.S. (Protegir, Avisar i Socórrer) Avisar a algun membre de la Junta que en cas de necessitat telefonarà al 112. Seguir les indicacions de les autoritats competents.

MESURES CIVIQUES I MEDIAMBIENTALS: Comporteu-vos de manera cívica amb la natura, la resta de participants, els responsables de l’activitat, el patrimoni privat i públic per on passi el recorregut de l’activitat. No tireu deixalles, emporteu-vos-les a casa.

La Junta :Tots els canvis en l’itinerari, l’horari o en l’organització de la sortida són responsabilitat exclusiva dels membres de la Junta que hauran de prendre les mesures que creguin oportunes pel bon desenvolupament de l’activitat.

Els participants Assumeixen que per les característiques pròpies d’aquest tipus d’activitat, i per estar realitzades en un entorn natural, entenen que no poden estar exemptes de cert risc.

De la mateixa manera declaren trobar-se en condicions psíquiques – físiques adequades per la practica de l’activitat a la que s’inscriuen, i es comprometen a seguir les instruccions rebudes de la/les persones que dirigeixen l’activitat.

 

Els menors d’edat han d’anar acompanyats per pares, tutors o adults degudament autoritzats, i omplir la fitxa oportuna.

L’activitat està coberta per una assegurança de RC però tanmateix és obligatori per a tots els assistents disposar de llicència anual de la FEEC en vigor o assegurança temporal que cal demanar als responsables de la sortida abans de l’inici d’aquesta.

Deja una respuesta

Introduce tus datos o haz clic en un icono para iniciar sesión:

Logo de WordPress.com

Estás comentando usando tu cuenta de WordPress.com. Salir /  Cambiar )

Imagen de Twitter

Estás comentando usando tu cuenta de Twitter. Salir /  Cambiar )

Foto de Facebook

Estás comentando usando tu cuenta de Facebook. Salir /  Cambiar )

Conectando a %s